En we kunnen weer dóór!

De versoepeling van de coronamaatregelen maken dat we bij IntermeZZo ook kunnen versoepelen! Groepsactiviteiten kunnen weer, dus gaan de yogalessen weer live door. Ook voorlichtingen als Weer gaan werken, Omgaan met stress, Gezonde voeding enzovoorts vinden weer plaats, evenals de verschillende creatieve activiteiten. In kleinere groepjes dan voorheen, maar toch, het menselijke live-contact is er weer. We blijven daarnaast enkele (ontspannings)activiteiten online aanbieden om méér mensen te kunnen bedienen. Want de behoefte aan steun als kanker speelt, die blijft onverminderd nodig. Dat merken we, want het is druk op locatie met gesprekken en de activiteiten. De 1:1 ontspanningsbehandelingen lopen snel vol. En onze gasten gaan veelal met een big smile naar huis!

Op de agenda

De zomermaanden, die vaak wat rustiger zijn, staan lekker vol gepland. Wat highlights.

1 juli: Solextoertocht komt naar je toe deze zomer!

Een andere grote sponsoractiviteit, de jaarlijkse IntermeZZo Solextoertocht, kan voor het 2e jaar in successie niet doorgaan in de traditionele vorm. Ook hier heeft de organisatie heeft een alternatief bedacht: ‘de Solextoertocht komt naar je toe deze zomer’. Op 1 juli zal een aantal voormalige deelnemers op afspraak worden bezocht door mensen van de organisatie, op de solex. In de rest van de zomerperiode zullen de overige voormalige deelnemers een bezoekje krijgen van de organisatie of mensen van IntermeZZo. Een hartelijk gebaar om de banden warm te houden tot 2022. Want dan gaat de Solextoertocht weer door als evenement! Natuurlijk als het dan veilig kan.

2 juli: Aquire Publishing start met medewerkers “Jaar van de gezondheid” bij IntermeZZo

Het team van het bedrijf Aquire Publishing uit Zwolle bezoekt IntermeZZo. Voor IntermeZZo verzorgde Aquire begin dit jaar het 1e webinar. Er ontstond een mooi wederzijds contact. Nu is er een ludieke actie. Eigenaren Harald Jansen, Geert Dijkstra en Erik Boersma geven hun medewerkers de kans iets op te pakken dat hun gezondheid stimuleert: bewegen en sporten. Aquire mensen werken veelal met beeldscherm en andere apparatuur, op wisselende tijden. Op 2 juli start het “Jaar van de gezondheid” voor het team. Ieder moet bewegen en een sportieve prestatie leveren. Bedoeling is dat medewerkers zich laten sponsoren voor die prestatie; die prestatie kan duren vanaf nu tot juni 2022! IntermeZZo is dan het goede doel voor de opbrengst. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Hoe inventief!

5 juli: IntermeZZo finish voor monsterfietstocht van Evelien door NL

Schrijfster en ervaringsdeskundige borstkanker, Evelien dan der Werff, startte een landelijke fiets campagne om nazorgcentra en inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten, onder de aandacht te brengen.

Door heel het land staat Evelien de pers te woord, de aandacht is enorm. En het begon bij IntermeZZo…
bestuursvoorzitter Gaston Sporre zwaait Evelien uit bij het vertrek op 25 mei, in de stromende regen….

Vanwege haar warme banden met IntermeZZo startte ze op 25 mei vanuit ons huis en zal ze op 5 juli haar fietstoer langs 75 huizen door het hele land ook weer bij ons afsluiten. Dan heeft ze er 2.000 kilometer opzitten. Tijdens de toer brengt ze niet alleen haar nieuwe boek persoonlijk langs, ze probeert ook geld te genereren. Doneren kan: https://acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff

Corine den Hollander ontvangt het 1e exemplaar van “Dit boek brengt geluk” uit handen van schrijfster Evelien. Door een crowdfundingsactie kan Evelien het boek aan alle inloophuizen en nazorgcentra het boek cadeau geven.

Een ware tour-de-force die enorm veel aandacht heeft gegenereerd, nu al: 6 weken fietsen op werkdagen levert een enorme boost aan persaandacht op! De ene na de andere burgmeester ontvangt haar, BN-ers wachten haar op, maken muziek en fietsen eindjes met haar mee. We zijn, met Evelien en alle huizen in NL, blij en trots.

Op 5 juli wachten we Evelien op na haar monstertocht,  met alle egards natuurlijk!

13 juli: KWF op bezoek

Op 13 juli verwachten we het bestuur van KWF bij ons op locatie. De bestuurder en enkele medewerkers trekken het land in om enkele nazorgcentra en inloophuizen te bezoeken. Er is een verschil in de verschillende huizen en IPSO is bezig het onderscheid te definiëren. Bijvoorbeeld:

het ene inloophuis is enkele dagdelen per week open, draait geheel op vrijwilligers en is vooral gericht op lotgenotencontact. Het andere heeft een zeer uitgebreid aanbod en is alle werkdagen open, is samenwerkingspartners met een ziekenhuis, heeft één of meer professionals in dienst.

KWF wil zich goed oriënteren en in de praktijk zien wat er in alle gevarieerdheid wordt geboden.

Brancheorganisatie IPSO werkt toe naar een verdeling in A, B en C huizen. Doel is voor gebruikers en professionals helder te maken wat welk huis te bieden heeft.

18 augustus: teamfeest bij IntermeZZo

De heerlijke zomertuin is 18 augustus de plek voor het teamfeest.

De coronaperiode was er debet aan dat veel teamleden elkaar erg weinig hebben gezien. Opleidingen, cursussen, diensten, afscheid, viering van het 10-jarig bestaan, het ging allemaal niet door. Op 18 augustus is er een tuinfeest voor de medewerkers. Dan kan er afscheid worden genomen van enkele vrijwilligers, maar vooral is het afscheid nemen van een lastige tijd en een nieuwe start.  Bestaande en nieuwere teamleden elkaar eindelijk (weer) live ontmoeten. Er wordt enorm naar uitgezien.

28 augustus: Zomerhit “Triumph toertocht” voor gasten

Sfeerimpressie van een eerdere tocht.

Vorig jaar kon het niet, maar nu gaat de “zomerhit” Triumph toertocht weer door. Op 28 augustus rijden er tientallen oldtimers voor: privéchauffeur met één gast rijdt door het geweldige landschap, op weg naar een mooie lunchplek en een bezoek aan de zandsculpturen. Het is heel fijn dat er hiervoor weer een sponsor is gevonden.

2 en 3 september: Grootverzettegenkanker, beklimming van de Mont Ventoux.

Een aantal mensen loopt de kale berg op en heeft IntermeZZo aangewezen als goede doel. Wim Sloots trapt als wielrenner naar boven. Wie wil aansluiten: inschrijven kan nog tot en met 25 juni.

Sponsoren kan ook: https://www.grootverzettegenkanker.nl/actie/wim-sloots

Van harte aanbevolen!

Creatief omgaan met mogelijkheden…

In de hitte toch een mannen-activiteit laten doorgaan. Aikifit werd gegeven door docent Sander Strating in de luwte van onze prachtige tuin! De deelnemer genoot van deze activiteit en de 1:1 aandacht.

Nieuwe ideeën na stoppen van SamenLopen Voor Hoop

Het landelijke evenement SamenLoop Voor Hoop (SLVH) van en in samenwerking met KWF is definitief gestopt. KWF heeft op 6 april laten weten het evenement te stoppen, geheel onverwacht voor alle organiserende comités in het land en ook voor de goede doelen.

Het Zwolse comité broedt op een alternatief. Een passend evenement in een nieuwe vorm, waarmee aandacht gevraagd wordt voor goede doelen in Zwolle in relatie tot kanker. Het logo is er al!

De SLVH vond om het jaar plaats en genereerde aandacht voor mensen met kanker, geld voor KWF en voor een lokaal goed doel. Het was een ontroerend evenement waar mensen met kanker, naasten en nabestaanden aan deelnamen. Deelnemen en/of kijken had een enorme impact op mensen. IntermeZZo was het lokale goede doel voor de Samenloop in Zwolle. In 2019 bracht de Zwolse editie nog  € 10.000 op.

Ook de SLVH in Dalfsen en Heerde was de samenwerking met IntermeZZo aangegaan. Helaas heeft er nog geen samenloop in deze plaatsen kunnen plaatsvinden vóór het evenement verdween. Of er hier alternatieven komen, is nog niet bekend.

Bijzondere cheque

Eén van onze gasten, een jonge moeder met borstkanker, voelt zich goed geholpen met de steun van IntermeZZo en KindermeZZo voor haar kids. Ook kreeg het gezin aan het begin van haar behandeltraject gezinscoachingsgesprek. De gast sprak haar waardering voor de ondersteuning uit, ook bij haar werkgever. Het bedrijf waar ze al een tijd werkt, geeft haar alle ruimte voor herstel en werkhervatting.

Regelmatig mag een medewerker namens het bedrijf een bedrag van 250 euro toekennen aan een goed doel. Onze gast wilde de cheque aan IntermeZZo geven!

Collega’s Isala Oncologisch centrum op de lunch

De staf van Isala Oncologisch centrum, onze samenwerkingspartner, had een beleidsdag. Vergaderen in een ruimte van het ziekenhuis, de lunch gebruiken bij IntermeZZo in de tuin. Een inspirerende combinatie. Het culinaire vrijwilligersteam van IntermeZZo maakte alle gerechten zelf, vers en verantwoord. En wat een pláátjes! Het laat maar weer eens zien hoe veelzijdig en toegewijd het team is.

KindermeZZo

Kidsmiddag herstart

KindermeZZo is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd van wie één van de ouders kanker heeft. Herkenning, ontmoeting en ontspanning staan centraal. Om de woensdag is er een kleinschalig middagprogramma voor de kinderen, dat goed wordt bezocht. Op 12 mei zijn de kidsmiddagen na de coronaperiode hervat met een muziekmiddag door een muziekmeester. Kinderen genoten er enorm van en brachten huppelend door het gebouw, het nodige leven in de brouwerij. Ook de activiteit geïnitieerd, door de kidsvrijwilligers met de ludieke naam: ‘bamboestieken’, was ontspannen én inspannend te gelijk. Met bamboestokken en elastiekjes ontstonden de meest creatieve kunstwerken.

Wisseling vrijwilligers bij KindermeZZo

IntermeZZo was op zoek naar vrijwilligers (m/v) die het stokje wilden overnemen van de bestaande ploeg pedagogisch geschoolde mensen. Deze groep heeft KindermeZZo vanaf de start inhoudelijk heel professioneel vormgegeven. Nu zijn er voor hen andere prioriteiten binnen of buiten IntermeZZo. KindermeZZo is hen zeer dankbaar voor al het goede werk.

In no-time reageerden er meerdere geschikte interne én externe kandidaten. De nieuwe mensen lopen mee tot aan de zomervakantie en nemen dan het stokje over. Zo kan KindermeZZo volgend seizoen weer goed verder.

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe activiteiten

  • Onlangs zijn we gestart met een nieuw aanbod: individuele wandelcoaching.

Een zeer ervaren wandelcoach loopt vanuit IntermeZZo een uur 1:1 met de gast. Doel is samen te kijken waar je nu staat in het leven met/na kanker en welk pad je zou willen inslaan.

  • Deze maand starten we met een nieuwe 1:1 activiteit: reiki energie. Een zeer ervaren reiki-master geeft een uur lang energie en ontspanning.
  • Vanaf september starten we met presentaties over leefstijl, speciaal gericht op mensen met of na kanker: ontspanning, beweging, de juiste voeding, werk. Hoe weet je wat het beste voor je is om in conditie te komen/blijven? De leefstijlcoaches bereiden zich nu voor.

Aandacht en activiteiten voor jonge mensen met kanker

Na de zomervakantie bieden we maandelijks themabijeenkomsten aan voor AYA’s, jonge mensen met kanker. AYA staat wereldwijd voor Adolecents and Young Adults (ca. 18-35 jaar en bij borstkanker tot 39 jaar). Jonge mensen met kanker worstelen deels met andere problemen dan mensen op leeftijd. We noemen enkele vraagstukken: Ik voel me niet meer aangesloten bij de leefwereld van leeftijdgenoten. Hoe gaat het nu met mijn opleiding en loopbaan? Kan ik wel een relatie aangaan en kinderen krijgen? Kan ik me verzekeren en een hypotheek krijgen? En nog veel meer … Lotgenoten ontmoeten, samen over een thema praten naar aanleiding van een presentatie, kan mensen verder helpen. Momenteel treffen we de voorbereidingen.

Voor dezelfde doelgroep wordt na de zomervakantie eens per maand een yogales verzorgd door Eva Noorda. Eva is chirurg-oncoloog bij Isala Oncologisch centrum. Zij is tevens yogadocent en richt zich op jonge mensen met/na kanker.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye