Hartverwarmende betrokkenheid blijft groeien!

Gepubliceerd: 4 juli 2018

Steeds meer mensen met kanker weten de weg te vinden naar IntermeZZo voor steun en begeleiding. Voor zichzelf, hun naasten of gezin. Als gast bij IntermeZZo nemen zij uit het aanbod wat zij nodig hebben om de regie op het leven met kanker te hernemen. We proberen alles zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag van de gasten. Graag praten we je bij over de ontwikkelingen deze zomer!

 

Uitbreiding met KindermeZZo, voor kids

Steeds vaker kwam al de vraag naar ondersteuning van kinderen die opgroeien met iemand in de nabijheid die kanker heeft. Een van de ouders, een broertje of zusje of de oppassoma/-opa.

Daarom gaan we van start met KindermeZZo. Op onze nieuwe locatie is daarvoor volop de ruimte, zowel binnen als buiten. Inhoudelijk starten we met een programma dat we, op geleide van wat kinderen nodig blijken te hebben, verder uitbreiden. We richten ons om te beginnen op kinderen in de basisschoolleeftijd en breiden later uit met tieners/jongeren. Ouders worden uiteraard betrokken.

Voor KindermeZZo zijn special toegeruste vrijwilligers en professionele-vrijwilligers nodig. Deels zijn diit mensen uit het bestaande team, met een beroepsachtergrond die hierbij aansluit. Deels zijn het professionals die naar ons zijn toegekomen met idee en aanbod, danwel profs die we hebben gevraagd.

Op zaterdag 15 september gaat KindermeZZo feestelijk van start. De Stichting Bike-4life organiseert en regelt dat we een aantrekkelijk middagevenement hebben op het terrein van IntermeZZo. Kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom van 14-17 uur voor allerlei sportieve en gezellige activiteiten en vermaak.

Die dag zal ook de speciale KindermeZZo-website worden gelanceerd.

De leden van de Stichting Bike-4life zijn zeer betrokken bij KindermeZZo en vormen een bron van inspiratie en actie voor de feestelijke aftrap!

 

Uitbreiding team professionals

Steeds vaker komen er professionals naar IntermeZZo toe met een aanbod voor de gasten.

Zo meldden zich twee nieuwe masseurs, gediplomeerd en gekwalificeerd  om mensen met kanker te masseren. Een massage laat mensen zich weer beter hun in lijf voelen.

Daarnaast meldde zich een stijl- en imagocoach die kleuren- en kledingstijlworkshops gaat verzorgen, speciaal toegespitst op gasten die met een veranderd uiterlijk geconfronteerd worden. Met eenvoudige tips kan het spiegelbeeld weer zó veranderen dat mensen zich weer beter voelen.

 

Dank aan sponsoren!

Op 21 juni vond de Solextourtocht voor sponsoren plaats. Deze leverde niet alleen veel plezier en betrokkenheid op plus lekker netwerken, maar ook een prachtig sponsorbedrag voor IntermeZZo.  Lees meer in de blog ‘Groene vingen en een gouden keel’. Met zeer grote dank aan de organisatoren Wim Sloots en Wim van Enteren alsmede de Solexclubs voor de begeleiding.

 

Durven

Bedanken voor goede gaven en initiatieven is fijn. Vragen om diensten is wat lastiger, want we krijgen als zo enorm veel, de betrokkenheid is al zo groot. Toch, in het kader van #durftevragen doen we het wel …

 

#durftevragen 1:  Om sponsoring  IntermeZZo-team Mont Ventoux

Grootverzettegenkanker = geld ophalen voor onderzoek en voor ondersteunende activiteiten voor mensen met kanker, zoals IntermeZZo dit biedt.

Team IntermeZZo gaat zelf met 4 (mogelijk 5) mensen de beruchte Franse kale berg op. Op 30 en 31 augustus 2018 gaat het gebeuren.

Elke deelnemer investeert vakantiedagen en betaalt vervoer en verblijf. Daarbovenop moet een bedrag komen dat naar de stichting gaat en waaruit onderzoek en ondersteuning kan worden gefinancierd.

De deelnemers trainen, spreken familie en vrienden aan om hen te sponsoren. De een lukt dat beter dan de ander, de een kan er meer tijd aan besteden dan de ander.

Wie een financiële bijdrage wil leveren, is van harte uitgenodigd!

Zie de website www.grootverzettegenkanker.nl

 

#durftevragen 2:  Om schoonmaakvrijwilligers

Onze (speciaal opgeleide)gastvrouwen geven hun aandacht, tijd en energie vooral aan de gasten. Het team is flink uitgebreid vanwege de grotere locatie met een groeiend aantal bezoekers. Ook zijn we langer open dan voorheen, nu van 9.00-17.00 uur. Dat vraagt mier uren inzet van iedereen.

Met de vele vrijwilligers houden we de locatie (en de tuin) zo goed mogelijk op orde. Dat lukt prima, maar voor de schoonmaak zoeken we nog één of wee mensen die daar plezier in hebben en de handen uit de mouwen willen steken.

We leggen we de vraag maar gewoon neer: wie weet iemand die als vrijwilliger regelmatig of van-tijd-tot-tijd wil helpen met het schoonmaken van ons prachtige gebouw? Bel met de locatie en maak ons blij!

 

 

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye