Nieuwsbrief Helden en vrienden van IntermeZZo

Gepubliceerd: 25 september 2023

September was nog even tropisch. Heb je ooit zo’n warme week meegemaakt in september? Het schijnt dat het uniek was. Ook in Frankrijk was het heet. En precies in die zonovergoten week ging een groot aantal helden lopend, rennend of fietsend de Mont Ventoux op voor het goede doel. IntermeZZo was een van die goede doelen. 

De strijd tegen kanker is als het beklimmen van een hoge berg. Dit jaar was dat dus een extra inspannende klim, eentje met bloed, zweet en tranen. Daarmee lijkt het ook op het proces wat onze gasten ongevraagd meemaken. En dat is waar IntermeZZo het voor doet. Waarom we überhaupt bestaan; om al die mensen die leven met en na kanker zo goed mogelijk te ondersteunen. 

En zonder jouw hulp en jouw vriendschap kunnen we dat niet. Hoe we dat de afgelopen tijd deden en doen? Dat lees je terug in deze nieuwsbrief. Er zijn zoveel hartverwarmende acties die helaas ook nog steeds broodnodig zijn, dus dank aan al die helden en aan onze vrienden. Groot of klein, jij maakt mede het verschil in het leven van onze gasten!

Vriendendag brengt ruim zestigduizend euro op

Ondernemers en zakelijke contacten dragen IntermeZZo een warm hart toe, dat bleek wel op onze eerste Vriendendag woensdag 13 september. Al deze vrienden zorgden voor een financiële bijdrage van maar liefst 62.500 euro!

IntermeZZo-directeur Corine den Hollander: “Wauw… we zijn enorm onder de indruk. Wat een warm hart voor IntermeZZo en wat een geweldig bedrag! We zijn gehoord. Alle ondernemers en zakelijke contacten die aanwezig waren: een dikke dankjewel! En ook ❤️ voor hen die ons event mogelijk maakten om niet. Alle vrijwilligers, gasten die hun persoonlijke verhaal vertelden en de belangeloze ondersteuning van velen. Dank!”

Wil je ook Vriend worden van IntermeZZo? Dat kan! Ga naar: www.intermezzo-zwolle.nl/vriend.

Lees en bekijk het (foto)verslag van de middag (met aanwezigheid van burgemeester Peter Snijders en twee gasten die hun persoonlijke verhaal deelden) onder je kopje Nieuws. Of klik op deze link: Vriendendag

Mont Ventoux acties

33.694 euro en er komt nog meer binnen. De helft is voor IntermeZZo de helft voor KWF. Team IntermeZZo, een team van wandelaars en fietsers, bedwong 7 en 8 september de Mont Ventoux op deze bloedhete dagen in september. Naast bloed, zweet en tranen leverde het een heel mooi bedrag op. En kijk die foto’s!

Met dank aan iedereen die meeging de berg op. Tot het laatste moment waren ze ook nog actief om sponsoring binnen te halen. En natuurlijk, namens onze gasten, dank aan alle lieve sponsoren! En die mooie jasjes? Die kreeg IntermeZZo van Gerben Eshuis van Bistro de Stadshoeve en Pascal Frederiks van Passie4Sports.

Toeren met een Triumph

Zaterdag 2 september was de 7e editie van de Oldtimertoertocht. Dertig prachtige oldtimers gevuld met gasten en een aantal mensen uit ons fijne team. Op naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest via een prachtige toeristische route. Ontvangst eerst bij IntermeZZo, koffie en een lekker gesponsord Zwollenaartje. Na afloop een drankje en heerlijk gemaakte lekkernijen door ons kundige team. Sfeer alom! Met veel dank aan de chauffeurs van de mooie oldtimers van de Triumpf Club. Ze komen vanuit ver om hier onze gasten een fijne dag te bezorgen!

Persoonlijke cheque halve marathon 

Martijn overhandigde in augustus een cheque van maar liefst duizend euro! Dit prachtige bedrag liep hij tijdens de Halve Marathon van Zwolle bij elkaar. Martijn kwam in aanraking met IntermeZZo vanwege de ziekte van zijn vriendin. Beiden vonden bij IntermeZZo een plek waar altijd een fijn welkom is en waar ons team klaarstaat met een luisterend oor en een kop koffie. De warme aandacht en de ondersteuning en activiteiten die IntermeZZo biedt, hebben tot deze mooie actie geleid. Martijn is dankbaar voor wat IntermeZZo voor hem en zijn vriendin heeft betekend en betekent. Daarom een wederdienst in de vorm van deze sponsoractie. Ontzettend veel dank Martijn, en natuurlijk jouw sponsoren, want zoals bekend; IntermeZZo bestaat dankzij sponsoring en giften.

Schijnwerpers op de mannenavond

De mannenavond: door deelnemers zeer gewaardeerd en bekend om sfeer, saamhorigheid en aandacht voor elkaar. Voor de deelnemende mannen was het daarom tijd voor aandacht voor de vier mannen die de mannengroep leiden. Want dat doen ze met inzet, warmte en gedrevenheid. Ze kregen een prachtig gemaakte collage met mooie uitspraken waaruit veel waardering blijkt! De gastheren waren blij verrast: “Een mooiere blijk van waardering hadden we niet kunnen ontvangen.” Zeer terecht de schijnwerper op de mannen die de mannengroep al jaren initiëren! Knap hoe ze flexibel aansluiten met aandacht en activiteiten bij wat er leeft onder de mannelijke gasten! En onlangs was er ook extra aandacht voor de partners van de gasten. De mannengroep organiseerde een vrouwenavond.

Zinvol vrijwilligerswerk? 

Waarom zou je überhaupt vrijwilligerswerk doen? De hele dag verhalen over leven met en na kanker… Kanker is zo’n heftig onderwerp… Dat hoort onze vrijwilliger M. regelmatig wanneer zij vertelt over haar vrijwilligerswerk bij IntermeZZo. Ze schreef er een blog over want ‘er zijn voor een ander’ levert haar iets moois op. Dus lees die blog op onze website! PS… als je na het lezen van deze blog ontdekt dat vrijwilligerswerk ook iets voor jou is, neem dan contact op want IntermeZZo heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers! We zoeken onder andere gastheren, gastvrouwen en masseurs.

Cadeaubon IntermeZZo 

De diagnose kanker komt vaak hard binnen, ook wanneer je naast iemand staat. Je voelt je soms zo machteloos, wilt graag iets doen, maar weet niet wat. Je gunt iemand een hart onder de riem. Met een cadeaubon van IntermeZZo geef je precies dat. De cadeaubonnen zijn er in twee prijsklassen – tien euro en vijftien euro. Voordat bedrag is er altijd iets prettigs te vinden bij IntermeZZo. Daarbij schenken we uiteraard een heerlijk kopje koffie of thee in onze gezellige woonkamer. Aan te schaffen bij IntermeZZo. Loop binnen en schenk iemand een ❤️ onder de riem. 

Uitbreiding van de yoga

Yoga is populair bij IntermeZZo en dat is terecht! Yoga helpt tijdens en na kanker! Hoe mooi is dat we dit seizoen starten met extra groepen! De lessen zijn nu iedere maandag-, woensdag-, en vrijdagochtend. Yoga bij IntermeZZo is speciaal afgestemd op mensen met en na kanker. De oefeningen zijn gericht op contact met jezelf, brengen je in beweging, geven ontspanning en nieuwe energie. In elke fase van de ziekte of herstel ondersteunt yoga. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan, kun je meedoen op je eigen niveau, met respect voor jouw grenzen. De aanpak is nuchter! 

And now what? invulboek rond leven en overlijden

IntermeZZo ontving van Elsbeth Boes vijftig prachtige boeken uit de collectie: And Now What. Deze speciale editie gaat over leven en overlijden. Het is een invulboek, gids en naslagwerk. Speciaal voor gasten die het nodig hebben en bijvoorbeeld een jong gezin hebben. Ter nagedachtenis van een gast, want zoals haar kinderen zeiden “Dit boek zochten we. Mamma had dit zo graag willen hebben.” 

AYA-avondlounge met Lisanne Spaander

Een AYA-lounge, niet in de tuin, maar door de harde wind en regen verplaatst naar binnen. Dat mocht de pret niet drukken. Het werd een gezellige en drukbezochte AYA-avond. Bijna dertig jonge mensen waren aanwezig, allen kregen ze tussen hun 18de en 39ste de diagnose kanker (AYA=Adolescent and Young Adults). Het speciale optreden van Lisanne Spaander ontroerde. Ze kreeg de diagnose kanker op haar zestiende en nog een keer op haar achttiende. Tussen haar zelfgeschreven liedjes door vertelde ze over haar persoonlijke ervaringen. Ervaringen die iedere aanwezige AYA herkende en deelde. Daarna gingen de onderlinge gesprekken heel ontspannen de diepte in. Dat tezamen met de lekkere alcoholvrije cocktails, de heerlijke en gezellige hapjes die overal stonden, het fotohoekje waar AYA’s een polaroidfoto konden laten maken, de helpende handjes en de aanwezige gastvrouwen, werd het een avond om nooit te vergeten.

Aanbevolen: luister naar de podcasts van IntermeZZo

In de podcast Over leven met kanker, spreekt IntermeZZo met gasten, professionals, vrijwilligers en anderen die betrokken zijn in de wereld waar kanker een rol speelt. Informatie en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af. Ieder maand verschijnt een nieuwe podcast. 

Onze twee nieuwste podcasts:

🎧 Koptelefoon Emoji op Apple Platform

Vrijwilligers Suzan Karsten (65) en Amber Brink (25) vertellen wat hen beweegt om gastvrouw te zijn bij IntermeZZo.

🎧 Koptelefoon Emoji op Apple Platform

Oncoloog dr. Metin Tascilar, verbonden aan Isala (Oncologisch centrum), vertelt over zijn persoonlijke motivatie waarom hij oncoloog werd en over zijn werk. Tascilar spreekt over de waarde en het belang van de groeiende samenwerking tussen Isala en IntermeZZo. 

Luister deze en andere afleveringen terug op Spotify via deze link.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye