In beweging, omhoog en omlaag

Gepubliceerd: 6 september 2018

Bij IntermeZZo is er van alles in beweging, letterlijk en figuurlijk. De meeste beweging bij IntermeZZo gaat omhoog. Graag praten we je bij!

  • Zo was er de Oldtimertoertocht, met zo’n dertig oldtimers-met-chauffeur die gasten een prachtige dag bezorgden. Geïnitieerd door een naaste van een gast van IntermeZZo!
  • Zo ging team IntermeZZo, met vier personen onder aanvoering van manager Corine den Hollander, de Mont Ventoux op en haalde ruim 5.000 euro op voor KWF en IntermeZZo.
  • Zo groeit en bloeit onze tuin dat het een lieve lust is, ondanks de lange droge zomer. Dit omdat onze (tuin)vrijwilligers de verantwoordelijkheid namen op het juiste moment de juiste hoeveelheid water in beweging te zetten richting de jonge aanplant.
  • Zo groeit het aantal gasten dat ons nazorgcentrum weet te vinden.
  • Zo groeit het aantal vrijwillige gastvrouwen gestaag tot een stevig team.
  • Zo groeit het aantal professionals dat hun diensten beschikbaar stelt. Daardoor is er uitbreiding van het aantal masseurs, uitbreiding van ons aanbod met onder andere persoonlijke kleur- en stijladvisering.
  • Zo bieden we nieuw vanaf 1 november speciale bijeenkomsten voor AYA’s (Adolescents & Young Adults) op de vrijdagmiddag, bedoeld voor adolescenten en jong volwassenen (18-35 jaar) die kanker hebben (gehad). Ontmoeting en herkenning staan centraal.

Nieuw: KindermeZZo

Er is ook een beweging omlaag!

Namelijk in leeftijd en lengte van de gasten bij … KindermeZZo.

Een nieuwe dienstverlening en wel aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker nabij is. Bij de (groot)ouders , broertje of zusje of een andere persoon die een grote rol speelt in het leven van het kind.

KindermeZZo biedt een fijne en veilige omgeving voor deze kinderen met eens per twee weken een woensdagmiddag ontspanning en herkenning bij elkaar en plezier. Sport en bewegen, creativiteit, ontspanningsoefeningen, uitstapjes, alles om het kind éven uit de veranderde thuissituatie te halen.

Samen met andere kinderen die begrijpen, met of zonder woorden, hoe het is als er thuis iemand kanker heeft. Vrijwilligers van IntermeZZo met een opleiding op het gebied van kinderen, begeleiden hen. Specialisten op het gebied van creativiteit sport, koken, yoga of andere items, zullen workshops verzorgen.

Voor ouders en andere volwassenen die betrokken zijn bij het gezin is er de voorlichting ‘Kanker in je gezin’. Met uitleg en tips hoe je met kanker in een gezin met jonge kinderen kunt omgaan.

Naamgeving KindermeZZo

Jaren geleden was er bij IntermeZZo al de wens voor de doelgroep ‘kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker nabij is’, iets te bieden. Nu wordt die wens werkelijkheid. Tijdens een brainstorm was het Zwollenaar Peter Vader (op verschillende manieren bij IntermeZZo betrokken) die de naam KindermeZZo bedacht. Ere wie ere toekomt! We hebben die naam toen meteen voor ons doel vastgelegd.

Zaterdag 15 september: Opening KindermeZZo door Onderwijsminister Arie Slob

Op zaterdag 15 september gaat KindermeZZo van start met een kick-off in de vorm van een Kidsfestival. Van 14.00-17.00 uur is het feest rondom en in het gebouw van IntermeZZo. Het feest wordt extra luister bijgezet omdat Arie Slob, Zwollenaar en Minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, de opening zal verrichten. Dit samen met vier kinderen.

Dit viertal heeft model gestaan voor de foto’s in de KindermeZZo-folder en op de website: Sem, Lizzy, Nieke en Jespe. Fotograaf Jeroen Keep wist hun persoonlijkheden in beeld te vangen in de tuin en het gebouw van IntermeZZo.

Zaterdag 15 september: Kidsfestival voor álle kinderen met Bike-4life

Alle kinderen met (groot)ouders zijn welkom, niet alleen kinderen uit de doelgroep.

Het wordt een spectaculair kidsfestival, met acts en vermaak, sport en bewegen, beleving en lekkernijen. Voor elk kind wat wils, voor elke leeftijd geschikt. Ook voor volwassenen is er van alles te beleven. Bijzonder is de ouderwetse kleurwedstrijd. Alle basisscholen in Zwolle en de regio zijn benaderd voor het Kidsfestival en deelname aan de kleurwedstrijd. Met onder andere 3 fietsen als te winnen prijzen.

Gedreven mensen bij Bike-4life

Het kidsfestival is samen met IntermeZZo georganiseerd door de geweldige vrijwilligersgroep van Bike-4life Zwolle. Ook hier weer een enorme drive en inzet van mensen die ons, en met name de kinderen die KindermeZZo nodig hebben, een warm hart toedragen. Onze grote dank aan Bike-4life Zwolle en alle bedrijven/sponsoren die met en via Bike-4life het Kidsfestival mogelijk maken.

Zaterdag 15 september: www.kindermezzo.nl gaat live

KindermeZZo is een groeimodel en start low-profile. Net als IntermeZZo toen het in 2010 startte. Wat KindermeZZo nu biedt, wordt gepresenteerd op een speciale website: www.kindermezzo.nl Het aanbod zal worden aangepast op de behoefte en wensen van de kinderen en hun ouders. Jeroen Vels verzorgde de vormgeving en Ruud en Petra Bredewold van Esyst verzorgden de technische realisatie. De Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle maakte met sponsoring mogelijk dat de website kon worden gerealiseerd!

KindermeZZo start. En verder …

Komende maanden zal de tuin van Intermezzo worden ingericht met een eigen plek voor kids. Er komt een ‘kindertuin’ met onder andere een huisje om te chillen, houten klimtoestellen, enzovoorts . In het voorjaar zal dit worden geopend.

Groeiende aandacht

KindermeZZo heeft in de lokale pers de nodige aandacht gekregen. In De Stentor, de Peperbus en de Swollenaer zijn royale achtergrondverhalen verschenen. Zo hopen we dat KindermeZZo bekend raakt bij hen die er iets aan kunnen hebben. Niet bekendheid bij alleen ouders, grootouders en naasten, maar óók bij mensen in het onderwijs die een signalerende rol kunnen spelen en zien: hoe gaat het nu écht met het kind?

 

Vooraankondiging voor je agenda: zondagmiddag 7 oktober: IntermeZZo Benefietconcert

Reserveer vast je agenda: een bijzonder concert door Kamerkoor Collegium Musicum Salland met medewerking van een fonkelnieuw girlschoir (de ‘tegenhanger’ van jongenskoren) en een verrassende instrumentalist. Het concert wordt geïnitieerd door een voormalige gast van IntermeZZo!

Locatie: Isala in Zwolle.

Entree: gratis, maar er is een vrije gave. Daarom is het tenslotte een benefietconcert!

In de volgende blogbrief volgt hierover meer informatie.

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye