In de startblokken …

In de zomer is het traditioneel wat rustiger bij IntermeZZo qua inloop en activiteiten. Gasten gaan, als het even kan, met vakantie of de kinderen zijn thuis van school. Toch is het, na de beperkingen door corona, best druk op locatie. Kanker wijkt natuurlijk niet. Niet voor corona, niet voor de vakantieperiode…  

Zo kwamen mensen bij ons, vaak al kort na de diagnose kanker.

Zo waren er relatief vaak aanvragen voor gezinscoaching bij kanker in het gezin.

Zo was het soms best een tandje bijzetten voor het team.

In september wordt het altijd drukker, zo weten we uit ervaring. Ook bieden we dan weer ons volledige programma aan. We zijn volop in voorbereiding, samen met de niet aflatende inzet van de professionals op hun vakgebied. Samen staan we in de startblokken!

Er is ook weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers, die we de komende tijd kunnen inwerken en opleiden. Binnenkort starten we een compacte wervingscampage. Fijn als gemotiveerde mensen met tijd, (levens)ervaring en een frisse blik de organisatie binnenkomen.

Hightlights

Constructief werkbezoek van KWF bij IntermeZZo

Op 13 juli waren directievoorzitter Johan van der Gronden en Margriet van Dijk (relatiemanager IPSO en de aangesloten huizen) van KWF te gast bij IntermeZZo. De KWF bestuurder en verschillende medewerkers trekken het land in om diverse nazorgcentra en inloophuizen te bezoeken. Zo kunnen zij zich een beeld vormen van de diversiteit van de verschillende huizen.

Een rondleiding en intensief gesprek met manager Corine den Hollander en Joke de Haan (vrijwilliger vanaf de start in 2010) gaven wederzijds inzicht. Zinvol dat KWF op locatie komt, ziet en voelt wat nodig is in de psychosociale ondersteuning van mensen tijdens en na het behandeltraject tegen kanker. Het werd een prettig en constructief werkbezoek. Zo hebben we onze plannen en ideeën voor een dependance in Meppel besproken; we kunnen stappen in de voorbereiding zetten en KWF ondersteunt dit. Ook kunnen we de gezinscoaching, bestemd voor gezinnen waar een van de ouders kanker heeft, volgend jaar voortzetten met financiële ondersteuning door KWF.

Johan en Margriet toonden zich enthousiast over de locatie, het aanbod en werkwijze van ons nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Ook onze gedrevenheid werd benoemd.

Goede gaven!

… van voormalige SamenLoop Voor Hoop Zwolle

In 2019 was er al geld ingezameld voor de editie 2020 SamenLoop Voor Hoop (SLVH) Zwolle. Het bedrag was ook al aan KWF overgemaakt. Vanwege de coronamaatregelen ging de SLVH 2020 niet door en vervolgens stopte KWF helemaal met de SLVH in Nederland. Niet alleen lopen kanker-gerelateerde goede doelen inkomsten mis, vooral de saamhorigheid en de impact van de SLVH wordt node gemist. Hoewel er aanvankelijk weinig begrip was voor het stoppen van de SLVH, communiceerde KWF over de onderbouwing van dit besluit.

Er ontstaan lokaal mooie initiatieven voor in de plaats. Ook in Zwolle en IntermeZZo zal zeker een passende bijdrage en inzet gaan leveren. Immers, onze gasten zijn de mensen waar het in de hele ‘happening’ van een samenloop (of vergelijkbare activiteit) om gaat!

Tot onze verrassing heeft het bestuur van de voormalige SLVH organisatie Zwolle de 20 % van het reeds opgehaalde bedrag uit 2019 in overleg met KWF, toch aan IntermeZZo toegekend en overgemaakt. Een bijschrijving van 4.363,07 euro! Met grote dank aan voorzitter Robert Immink van de Zwolse organisatie!

… van Ziggo

Eerder dit jaar startte Ziggo een wervingsactie voor nieuwe klanten. Ziggo heeft altijd goede doelen die worden meegenomen in de acties. Zo kon IntermeZZo een artikeltje aanleveren voor de huis-aan-huis brochure, een mooie extra pr. In Zwolle zou bovendien een bedrag per nieuwe klant naar IntermeZZo gaan. Onlangs bracht een Ziggo-manager een bezoek aan IntermeZZo en vertelde in alle bescheidenheid dat dit een bedrag van 3.400 euro heeft opgeleverd. In dank aanvaard! Het bedrag wordt onder andere gebruikt om themabijeenkomsten te organiseren voor AYA’s, speciaal voor jonge mensen met kanker.

Mooie acties!

Dikke schik: de Solextoertocht ging naar ondernemers toe, deze zomer!

Een grote sponsoractiviteit, de jaarlijkse IntermeZZo Solextoertocht, kon voor het 2e jaar in successie niet doorgaan in de traditionele vorm. Het alternatief, ‘de Solextoertocht komt naar je toe deze zomer’, werd met veel plezier ontvangen!

Op 1 juli werd een aantal voormalige deelnemers op afspraak worden bezocht de door mensen van de organisatie, op de solex. Het werd een bijzondere dag, die startte in de stromende regen en eindigde in de stralende zon. Bezoekjes met een speciaal gemaakt lied, een act en een persoonlijke toespraak per bezochte ondernemer, werden stuk voor stuk unieke gebeurtenissen. De ondernemer kreeg een door IntermeZZo-vrijwilligers gemaakt hart aangeboden: een hart onder de riem, van harte aangeboden om de relatie tussen de ondernemer, de Solex-mensen en IntermeZZo warm te houden.

De foto’s laten het sfeertje proeven….

In de rest van de zomerperiode zullen de overige voormalige deelnemers een bezoekje krijgen van de organisatie of mensen van IntermeZZo. Een hartelijk gebaar om de banden warm te houden tot 2022. Want dan gaat de Solextoertocht weer door als evenement! Natuurlijk als het dan veilig kan.

Landelijke monstertour op de fiets start en eindigt bij IntermeZZo

Schrijfster en ervaringsdeskundige borstkanker, Evelien dan der Werff, startte een landelijke fiets campagne om nazorgcentra en inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten, onder de aandacht te brengen.

Vanwege haar warme banden met IntermeZZo startte ze op 25 mei vanuit ons huis en kwam ze op 5 juli haar fietstoer langs 75 huizen ook weer bij ons afsluiten: 6 weken, 2.000 kilometer en 74 persmomenten en interviews verder! Een ware tour-de-force die enorm veel aandacht heeft gegenereerd voor de noodzaak en waarde van nazorg aan kankerpatiënten in Nederland.

Een foto-impressie van de ontvangst van Evelien, samen met de Zwolse wethouder van zorg Dorrit de Jong, de toen nét benoemde fietsburgemeester van Zwolle, Marijn de Vries, stadsomroeper Peter Vader, bestuurder van brancheorganisatie IPSO, Sonja Robben en natuurlijk team IntermeZZo. Het team verzorgde prachtige hapjes en drankjes.

Enkele foto’s en bekijk ook het filmpje. Dat geeft een impressie van al die andere huizen in Nederland. Kijk tot het einde, waar Evelien finisht bij IntermeZZo!

https://www.facebook.com/evelien.vanderwerff/videos/945934405976660

Vakantieboekenactie

In de hal van IntermeZZo staat een boekentafel met een variëteit aan leesboeken. Bedoeld als vakantieboek voor een prikkie. Aangeleverd door team, opbrengst voor IntermeZZo. Bestemd voor gasten en het eigen team. Wie een boek koopt mag er ook weer één neerleggen. Zo wisselt de collectie en levert het weer wat op. Tot nu toe zo’n 250 euro in de pot en blije gezichten. Soms ook de gelegenheid om met een gast een informeel gesprek aan te gaan.

Na de zomer gaat de tafel weer aan kant en maakt na een tijdje plaats voor de wintertafels met allerlei leuke cadeautjes voor de decembermaand. Vorig jaar ook een succesvolle en sfeervolle actie.

Op de agenda

18 augustus: teamfeest bij IntermeZZo

Het kan doorgaan: teamfeest voor de mensen van IntermeZZo! Er werd zo lang naar uitgezien, het kwam weer op losse schroeven te staan, maar de kan het dan toch, en veilig!

De coronaperiode was er debet aan dat veel teamleden elkaar erg weinig hebben gezien. Opleidingen, cursussen, diensten, afscheid, viering van het 10-jarig bestaan, het ging allemaal niet door. Op 18 augustus is er nu dan toch, geheel volgens de actuele landelijke richtlijnen,  een Coronaproof tuinfeest voor de medewerkers. Dan kan er afscheid worden genomen van enkele vrijwilligers, maar vooral is het afscheid nemen van een lastige tijd en een hopelijk een nieuwe start. Bestaande en nieuwere teamleden elkaar eindelijk (weer) live ontmoeten. Er wordt enorm naar uitgezien. In de volgende editie van de blogbrief zie je de foto’s!

28 augustus: Zomerhit “Triumph toertocht” voor gasten

Vorig jaar kon het niet, maar nu gaat de “zomerhit”, de Triumph toertocht weer door. Op 28 augustus rijden er tientallen oldtimers voor: privéchauffeur met één gast rijdt door het geweldige landschap, op weg naar, hoe toepasselijk, de koninklijke voertuigenexpositie op Paleis het Loo in Apeldoorn. Daar zal ook een feestelijke lunch plaatsvinden. In de volgende blogbrief hopen we de foto’s te laten zien.

2 en 3 september lopen en fietsen IntermeZZo TOPPERS de Mont Ventoux op

Grootverzettegenkanker: beklimming van de Mont Ventoux. Een aantal mensen loopt de kale berg op en heeft IntermeZZo aangewezen als goede doel. Wim Sloots trapt als wielrenner naar boven voor IntermeZZo. Sponsoren kan ook: https://www.grootverzettegenkanker.nl/actie/wim-sloots


KindermeZZo

Het seizoen van KindermeZZo werd afgesloten met een bezoekje aan Dinoland in Zwolle. Kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt, vinden op de kidsmiddagen herkenning, erkenning en ontspanning. Een uitje als Dinoland is voor de kids en het team een mooi moment om af te sluiten. In september start een deel nieuw team de kidsmiddag weer op.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye