IntermeZZo draait weer op volle toeren … en veilig!

Gepubliceerd: 3 september 2020

IntermeZZo draait na de zomer weer op volle toeren: de locatie is open, de meeste activiteiten zijn – waar nodig kleinschalig- opgestart. De gasten komen vol vertrouwen en geven aan veel behoefte te hebben aan de ondersteuning door en bij IntermeZZo. Ook KindermeZZo is het nieuwe schooljaar weer van start gegaan met een volle groep. Bezoekers houden zich goed aan de coronamaatregelen die de vrijwilligers consequent toepassen. Met consequente strikte uitvraag bij de deur hopen we IntermeZZo coronavrij en coronaproof te houden.

Na 10 jaar: afscheid bestuurslid Dick Timmerman

Na ruim 10 jaar heeft het bestuur van IntermeZZo afscheid genomen van secretaris Dick Timmerman. De rol in het bestuur is overgenomen door Anne-Marie Smelt, Dick’s collega van Het Notarieel. Het bestuur is blij met de komst van Annemarie, maar zal Dick, met zijn rustige, attente en professionele inbreng zeer missen. De samenwerking was al die jaren prima. Ruim tien jaar geleden werd Dick aangesproken door voorzitter Gaston Sporre. Zoals dat gaat, op het terras bij het Zwolse café Stroomberg! Een korte uitleg over de doelstelling van IntermeZZo, destijds in de opstartfase, was voldoende om Dick te overtuigen. Al die jaren is Dick een constante factor geweest, met aandacht voor het wel en wee van IntermeZZo en het team. Als er een vraag was, een bijzonder bericht op sociale media van IntermeZZo, een bericht in de krant: Dick reageerde en gaf positieve feedback.

Zoals Dick zijn werk vooral in stilte deed, zo is er ook in petit comité afscheid van hem genomen. Op kantoor bij het Notarieel, waar IntermeZZo voor de bestuursvergaderingen ook 10 jaar te gast was. Heel fijn dat Dick als ambassadeur van IntermeZZo niet ‘stil’ zal zijn. Dank, dank, dank, Dick.

Warm gebaar!

Nazorgcentrum IntermeZZo ontving een mooie cheque van Tennisclub Ittersum Zwolle (TCI).

Voorzitter Anja Holkamp en vertegenwoordiger van de toernooicommissie, Wim Looijen overhandigden de cheque, ter waarde van duizend euro, aan manager Corine den Hollander.

Het georganiseerde Simpel Signage Dubbel Tennistoernooi 2020, kon vanwege coronamaatregelen niet doorgaan. De ingeschreven deelnemers waren akkoord om het inschrijfgeld te doneren aan IntermeZZo en de club maakte er een mooi rond bedrag van.

Het geld is grotendeels besteed aan KindermeZZo, een onderdeel van IntermeZZo, bedoeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker dichtbij is.

Een experiment met een zogenaamde tipitent-rand viel zó goed in de smaak dat IntermeZZo er zelf een wil laten maken voor de kids. In de prachtige tuin, of bij andere buitenactiviteiten, vormt de bijzondere vorm van de tipi een beslotenheid waarbinnen kinderen in de buitenlucht gemakkelijk praten, delen, zingen, een lichtje aansteken.

IntermeZZo is erg blij met het gulle gebaar van TCI en de toernooideelnemers. Een heel warm gebaar van de grootste tennisclub van Zwolle!

Vernieuwde Intermezzo-website

De website van IntermeZZo heeft een vernieuwing doorgemaakt:

klantvriendelijker in de informatieverstrekking aan de bezoekers van de website. Qua indeling van de activiteiten gaan we uit van “de bedoeling” voor de gast.

De indeling is nu:

  • Omgaan met kanker
  • Ontmoeten en relaties
  • Ontspannen en welbevinden
  • Terug in de samenleving

Met name de activiteitenagenda is zeer klantvriendelijk en snel vindbaar geworden. Ook de teksten en een deel van de fotografie hebben een update gekregen. Neem eens een kijkje: www.intermezzo-zwolle.nl

De totstandkoming en actualisering van de website van IntermeZZo is en wordt voortdurend begeleid door webdesigner Petra Bredewold. Een prachtige professionele dienst, die Petra al jaren belangeloos aanbiedt. Met grote dank.

Deelnemen aan sponsoracties, super belangrijk, juist nu!

Nu grote acties, waarbij IntermeZZo het goede doel mag zijn, geen doorgang vinden, voelen wij het gemis van belangrijke financiële bedragen die hieruit voortkomen, fors in ‘onze portemonnee’. Onze hoop is gevestigd op 2021, want financiële steun is en blijft noodzakelijk voor ons voortbestaan…

IntermeZZo ondersteunen kan door mee te doen aan bijzondere acties die altijd het karakter hebben van ontmoeting en verbinding. Ook zakelijk. Onderstaand noemen we enkele voorgenomen acties.

Niet mee doen, maar financieel steunen mag ook altijd, natuurlijk!

Mee golfen? Meld je aan!

Heel fijn is het dat er op 29 oktober 2020  vanaf 11.30 uur een golfevent zal plaatsvinden waarvoor IntermeZZo het goede doel is. Hou’ je van golfen, netwerken en wil je IntermeZZo steunen, meld je dan aan!

Mee klimmen, lopend of op de fiets?

Voor de jaarlijkse klim op de Mont Ventoux van Grootverzettegenkanker heeft IntermeZZo een eigen team aangemeld: Toppers Nazorgcentrum IntermeZZo! Op 2 en 3 september 2021 (in 2020 ging de klim niet door!) gaan teams uit Nederland de beruchte Kale berg bedwingen: wandelend, hardlopend of op de fiets ruim 25 km omhoog. Een pittige klim, maar geweldig om te doen vanwege de saamhorigheid, de sportieve prestatie en ook: geld binnenbrengen voor het goede doel. Het goede doel is tweeledig: KWF én IntermeZZo.

Momenteel zoeken we deelnemers. Hoe sneller we een goed team weten te formeren, hoe langer we de tijd hebben om een mooie bedrag bij elkaar te krijgen.

Wil je meedoen? Zie: www.grootverzettegenkanker.nl

Of bel met Corine den Hollander voor meer info. Wil je sponseren? Dat mag altijd. Zoek op teams: Toppers Nazorgcentrum IntermeZZo. Op de foto de toppers die in 2019 de berg op gingen…

IntermeZZo in filmpje van Roparun

Roparun heeft IntermeZZo gevraagd om te participeren in een filmpje. Dit om de waarde van het werk van nazorgcentra en inloophuizen zichtbaar te maken. Voormalig gast (en tegenwoordig gastvrouw) van IntermeZZo, Monique van der Meer, vertelt hoe het was toen zij borstkanker had. De opnames vonden plaats bij IntermeZZo en verschillende gastvrouwen werkten mee en figureerden. Met dank aan het goede werk dat Roparun verricht.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye