IntermeZZo is flexibel

Gepubliceerd: 15 oktober 2020

IntermeZZo is flexibel. Voor onze soms kwetsbare gasten, bewegen we mee met de opnieuw aangescherpte regelgeving aangaande corona. Want juist voor hen, maar ook voor onze 100 vrijwilligers, willen we een veilige plek zijn, waar mensen gastvrij kunnen worden ontvangen. In tijden van oplaaiende coronabesmettingen en steeds veranderende maatregelen is het wel een zoektocht en een voortdurend, soms dagelijks, schakelen. We doen dat uiteraard met alle inzet!

Er ZIJN voor onze gasten

Met consequente uitvraag bij de deur, eenrichtingsverkeer en waar nodig het dragen van neus-mondmaskers, hopen we IntermeZZo coronavrij en coronaproof te houden.

De steun aan mensen met kanker en hun naasten, is juist nu, van groot belang. Dat geven ze heel vaak aan. Mensen met kanker worden dubbel geraakt. Ze moeten zien op te krabbelen met kanker in hun leven en tegelijkertijd is alle spontaniteit in de steun weg. Geen spontane aanrakingen en afspraken, onzekerheid over de behandelingen

Eenzaamheid, verdriet, angst, het missen van de contacten met anderen, óók bij IntermeZZo, we horen van alles voorbijkomen. Fijn dat we er, ook nu, juist nu kunnen zijn.

Aantal bezoeken blijft stijgen

Ook de cijfers laten dit zien. In januari en februari van dit jaar was het heel druk. Vanaf 13 maart heeft IntermeZZo een tijd de deur moeten sluiten en mensen via telefoon, mail en met digitale middelen kunnen bijstaan. In september telden we opnieuw zeer veel bezoeken. Dit ondanks het feit dat door ziekte van workshopleiders (géén corona) er enkele activiteiten moesten worden gecanceld. Anders was het bezoekersaantal hoger geweest dan ooit tevoren.

Nieuw aanbod voor gasten

Ook hebben we nieuw aanbod voor gasten. Twee nieuwe activiteiten die in oktober van start gaan. Zo is er een visagiste die individuele make-up workshops verzorgt voor vrouwen die het fijn vinden of nodig hebben om zich goed te kunnen opmaken. Bijvoorbeeld omdat ze onzeker zijn geworden over hun veranderde uiterlijk of omdat ze een feestelijke look willen of gewoon: omdat het fijn en leuk is! Een beleving ter ontspanning en welbevinden.

Een andere nieuwe activiteit, die in het verleden al in een andere vorm een periode kon worden aangeboden, is wandelcoaching. Een ervaren wandelcoach gaat met een klein groepje het omliggende natuurgebied rond onze locatie in. De natuur, het lopen en gerichte compacte coaching geeft mensen een aanzet om op zoek te gaan naar hun eigen krachtbron. Bedoeld voor mensen aan het einde of na de behandelingen tegen kanker, als impuls richting terugkeer in de samenleving.

IntermeZZo golfevent gecanceld vanwege coronamaatregelen

Het IntermeZZo golfevent dat 29 oktober 2020 zou worden gehouden is vanwege de coronamaatregelen gecanceld. Heel erg jammer vanwege al het werk dat er inmiddels voor was verricht. Een natuurlijk jammer dat we deze sponsorinkomsten missen. We hopen dat het over een poosje alsnog mag doorgaan.

Nieuwe sponsoracties!

Grote acties (o.a. SamenLopen voor Hoop, Solextoertocht, Beklimming Mont Ventoux) waarbij IntermeZZo het goede doel zou zijn, kunnen geen doorgang vinden. En dat voelen we, de inkomsten lopen stevig achteruit. Gelukkig hebben we zorg gedragen voor een buffer in slechte tijden. Desalniettemin ontstaat er een gat in onze begroting.

Daarom zijn we blij dat er andere acties op touw gezet zijn. Onze hoop is gevestigd op deze speciale acties en op 2021, want financiële steun is en blijft noodzakelijk voor ons voortbestaan…

Het KWF richt een fonds in voor noodlijdende inloophuizen en nazorgcentra in Nederland. Om daar aanspraak op te kunnen maken is er een speciale actie, waarbij de huizen zelf allerlei acties op touw moeten/kunnen zetten: huis-in-actie. Vanzelfsprekend heeft IntermeZZo een actie-pagina aangemaakt. Ons team en hopelijk ook andere betrokken mensen bij IntermeZZo, kunnen acties bedenken en daarmee geld genereren en doneren.

Nieuw: Huis-in-actie van KWF

Natuurlijk doen we mee, maar de energie en aandacht  van teamleden gaat vooral uit naar onze gasten. Gewoon geld overmaken kan en mag ook. En we zien dat dit ook al een aanvang heeft genomen!

Kijk eens op: https://acties.kwf.nl/huisinactie

IntermeZZo kaarten verkoop als onderdeel Huis-in-actie

Vrijwilligers van IntermeZZo zijn een actie gestart met de verkoop van kaarten. Ab Kaspers, al jaren huisfotograaf bij IntermeZZo voor o.a. de kaarten, maakte mooie series kaarten van de natuur en bijzondere objecten. Deze werden gebruikt om kaarten te maken. De kaarten worden in een geschenkdoosjes verkocht voor een tientje per tien stuks met enveloppe. Iedereen kan ze afnemen, ook de gasten. De opbrengst gaat in de speciale Huis-in-actie- pot.

RABO-ClubSupport

Wie lid is van de RABO-bank, kan stemmen op verenigingen en andere goede doelen die zich hebben aangemeld bij de bank.  Met de ClubSupport actie verdeelt de bank gelden onder de deelnemende goede doelen. Elk jaar tekent IntermeZZo hier ook op in. Wie lid is van de RABO-bank, kan stemmen. Ben je lid? Stem dan op IntermeZZo! Dan kan nog tot 25 oktober. Kijk op:   https://www.rabo-clubsupport.nl/ijsseldelta

Hoe mooi zou het zijn in ons jubileumjaar ondanks de gevolgen van corona, via de RABO ClubSupport wat extra’s binnen te krijgen?

Grootverzettegenkanker: Mont Ventoux: Mee klimmen, lopend of op de fiets?

Voor de jaarlijkse klim op de Mont Ventoux van Grootverzettegenkanker heeft IntermeZZo een eigen team aangemeld: Toppers Nazorgcentrum IntermeZZo! Op 2 en 3 september gaan teams uit Nederland de beruchte Kale berg bedwingen: wandelend, hardlopend of op de fiets ruim 25 km omhoog. Een pittige klim, maar geweldig om te doen vanwege de saamhorigheid, de sportieve prestatie en ook: geld binnenbrengen voor het goede doel. Het goede doel is tweeledig: KWF én IntermeZZo.

Momenteel zoeken we deelnemers. Hoe sneller we een goed team weten te formeren, hoe langer we de tijd hebben om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

Wil je meedoen? Zie: www.grootverzettegenkanker.nl

Of bel met Corine den Hollander voor meer info. Wil je sponseren? Dat mag altijd. Zoek op teams: Toppers Nazorgcentrum IntermeZZo.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye