IntermeZZo steunt mensen met kanker al 10 jaar, ook en juist nu!

Allemaal ervaren we een spannende en bizarre Corona-tijd. Onze relaties met hun bedrijf, onze gasten die toch al kwetsbaar zijn en wij van IntermeZZo die hen proberen te ondersteunen. Dat doen we al tien jaar en dit jubileumjaar hadden we allerlei moois op het programma staan. Vooralsnog vervalt er het nodige, maar we blijven mensen met kanker wel steunen. Juist nu!

Voor onze gasten, en dus voor IntermeZZo, stond gezondheid, of juist het ontbreken daarvan, altijd op de eerste plaats. Dat is waar we dit jaar al tien jaar ons best voor doen: steun bieden aan mensen met kanker en hun naasten. Steun van bedrijven in de vorm van geld, diensten en goederen, was en is daarbij onontbeerlijk.  En voor al die steun zijn we erg dankbaar. Daarom hadden we zo graag op 28 mei met onze relaties samen gevierd dat IntermeZZo tien jaar bestaat. Het mag duidelijk zijn dat de relatiebijeenkomst op die datum niet zal doorgaan. Graag willen we dat later in het jaar opnieuw plannen. We begrijpen ook heel goed dat voor een aantal van onze sponsoren het nu niet mogelijk is hun toegezegde bijdrage te leveren.

Vergeet-me-nietjes in de tuin van IntermeZZo… we vergeten het belang van onze gasten niet!

Niet open, toch een steunpunt voor gasten!

IntermeZZo is qua locatie nu niet open voor gasten, dat is te risicovol. Maar zij hebben de morele steun van IntermeZZo juist nu hard nodig. Want kanker wijkt niet voor Corona en vice versa. Het virus is extra gevaarlijk voor mensen met kanker. Ook komt de behandeling soms onder druk te staan, wordt uitgesteld of anders ingezet dan de planning was. Natuurlijk doen de medisch specialisten dit op een zo verantwoord mogelijke manier. Toch levert het extra spanning op voor velen.

Luisterend oor

Daarom heeft IntermeZZo een 06-nummer (06-53 76 71 45) in het leven geroepen waar gasten gebruik van kunnen maken. Op werkdagen is dit bemenst van 9-17 uur. Een luisterend oor bieden, antwoorden zoeken op vragen, we doen wat we kunnen. Onze vrijwilligers willen zich indien wenselijk en mogelijk ook nu inzetten.  Nimmer doen we vergeefs een beroep op hen.

Steun op afstand

Ons vertrouwde programma kan niet live worden geboden. De massages en schoonheidsbehandelingen, gesprekken in de huiskamer, de creatieve sessies en cursussen, het wordt enorm gemist. Daarom bieden we digitale ondersteuning op meerdere fronten.

  • Zo is er gestart met een wekelijkse digitale schrijfsalon. Onder leiding van docente Atty kunnen mensen thuis hun eigen verhaal schrijven.
  • De gespreksgroep nabestaanden vervalt, maar de deelnemers worden individueel telefonisch begeleid, wanneer ze dat willen.

Digitaal aanbod

Ook hebben we meerdere filmpjes opgenomen, waarmee we onze gasten op afstand kunnen steunen. Patrick van Ommen, gastheer bij IntermeZZo, heeft vanuit zijn bedrijf belangeloos de apparatuur beschikbaar gesteld.

  • Met yogadocente Marijke is een reeks yogalessen opgenomen die de gasten thuis op hun eigen moment kunnen volgen.
  • Zen-docente Ans heeft hetzelfde gedaan en ook met
  • ademtherapeute Marleen zijn verschillende sessies opgenomen.

Alles is erop gericht dat onze gasten zelf  thuis de ontspanning en rust kunnen opzoeken, geleid door professionele mensen. Natuurlijk is dat echt heel anders dan dit fysiek ervaren in een groep. Maar toch, we bieden wat we kunnen.

KindermeZZo

Ook voor de kids die KindermeZZo bezoeken, is er begeleiding op afstand. De vaste bezoekertjes kregen een kleurboek thuisgestuurd, een mooie persoonlijke kaart en allerlei tips. En natuurlijk is er telefonische begeleiding voor wie dat fijn vindt. Het KindermeZZo-vrijwilligersteam zet alle pedagogische kwaliteiten op een creatieve manier in.

Intussen werken we door …

Met onze mooie locatie zijn we een extra werkplek voor de professionals van Isala om rustig te kunnen werken, buiten het ziekenhuis. Daarbij nemen we natuurlijk alle voorzorgsmaatregelen in acht. En intussen ontspringt in onze prachtige tuin gewoon het voorjaar… vol bloei en kleur, de vogels zingen dat het een lieve lust is. Alsof de wereld niet op de kop staat!

  • Achter de schermen werken we verder aan een geactualiseerde website. Daarbij sluiten we met ons aanbod nog beter aan op de behoefte en wensen van onze gasten. Heel geweldig dat Petra en Ruud Bredewold de techniek voor ons faciliteren. In aansluiting op de vernieuwde website, worden ook de informatieklappers, die op meer dan 30 plaatsen in Isala (Oncologisch centrum) beschikbaar zijn voor patiënten, vernieuwd.  Een megaklus, die nu alvast wordt voorbereid. Want onze gebruikelijke samenwerking met Isala ziet nu ook anders uit, met alle coronamaatregelen in het ziekenhuis.
  • Daarnaast wordt er druk gewerkt aan een nieuw handzamer registratiesysteem waarmee we straks nog beter maatwerk kunnen bieden.

Wat niet lukt …

Komende maanden vallen grote sponsoractiviteiten voor IntermeZZo weg. Om eerlijk te zijn is dat best lastig, want onze kosten gaan gewoon door, al is de locatie niet open voor gasten.

•           Wat gaan we het missen,  de twee-jaarlijkse SamenLoop Voor Hoop Zwolle. Een prachtig evenement dat een geweldige saamhorigheid brengt, nog los van het substantiële bedrag dat IntermeZZo als lokale goede doel wordt gegund. Eerder was dit een maximum van € 10.000 maar dit jaar werd dit maximale bedrag per Samenloop omhoog gebracht naar € 20.000. De evenementen zijn een jaar uitgesteld. Natuurlijk zetten we in 2021 ook weer de schouders eronder, samen met de geweldige organisatie van het evenement en het KWF!

•           Dit jaar zou voor het eerst IntermeZZo ook meedoen en meedelen in de SamenLoop Voor Hoop Heerde en Dalfsen.

•           Door het niet doorgang vinden van de Samenlopen kan ook de financiering van een tweetal projecten niet doorgaan. Te weten het Ouder/kind traject en Inloopavonden in Heerde vanuit IntermeZZo.

•           We noemen het unieke evenement de Solextoertocht, speciaal voor IntermeZZo in het leven geroepen. Gedragen door ondernemers die meedoen en meebieden in de immer geweldige veiling. De Solextoertocht bracht vorig jaar 18.500 euro op. De 7e editie dit jaar, vervalt. We hopen dat het in 2021 een super evenement mag worden, waar veel ondernemers plezier aan kunnen beleven en kunnen netwerken.

•           Wat uitgesteld moet worden is het openen van de dependance in Meppel. Zodra we weer kunnen starten kijken we verder hoe volgende stappen verder op te pakken.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye