IntermeZZo volop in actie!

Gepubliceerd: 19 april 2022

IntermeZZo gaat volop verder: met uitbreiding van het aanbod voor de gasten, het oppakken wat in coronatijd tijdelijk niet kon (groepsontmoetingen, bijvoorbeeld een High Tea), een uitwisselingsavond voor de vrijwillige professionals. Ook enkele grote sponsoractiviteiten gaan weer door.

We bevelen van harte aan om te overwegen of jij actief wilt deelnemen, misschien samen met een team van medewerkers, collega’s of familie aan: “Zet een stap tegen kanker” (voorheen de SamenLoop Voor Hoop) of de Solextoertocht . Over deze twee lees je hieronder meer.

Nieuwe activiteiten voor de gasten

Bij IntermeZZo sluiten we zo goed mogelijk aan bij wat onze gasten nodig hebben. Ons aanbod wordt heel intensief gebruikt. Op basis van gesprekken met gasten merken we waar extra behoefte ligt. Daar maken we dan werk van.

Zo staan nieuw op de agenda:

  • Levensvragen kunnen opkomen als kanker speelt: daarom bieden we gespreksmogelijkheid met een geestelijk verzorger. Op een vaste dag per maand is zij aanwezig en heeft ruimte om een gesprek van anderhalf uur per gast te houden.
  • AYA’s, jonge mensen met kanker, kunnen voor hen belangrijke thema’s aangeven waarover zij meer informatie willen. Elke 2 maanden is er een thema-avond-op-maat voor hen.
  • Veel vrouwen krijgen anti-hormoon therapie als onderdeel van de behandelingen tegen kanker. Daarover zijn vaak vragen bij onze gasten. Oncologieverpleegkundigen van Isala geven voorlichting bij IntermeZZo over de gevolgen van anti-hormoontherapie.
  • De Zwolse schrijfster Erna Oosterveen (tevens wandelcoach bij IntermeZZo), schreef een prachtig boek, getiteld: “Ik leef!”, over doorleven na je kankerbehandelingen. Zij geeft interactieve lezingen over dit thema.
  • Niet iedereen geneest van kanker. Door goede behandelingen kan het levenseinde wel worden uitgesteld. Maar hoe doe je dat dan, als je tijd van leven hebt, maar weet dat je niet meer beter wordt? Met begeleiding van een verliescoach is er een ‘lotgenoten’-gesprekgroep, waarin vrouwen met uitgezaaide kanker elkaar kunnen treffen. Vanwege de herkenning in levensfase is deze groep gericht op vrouwen tot ongeveer 50 jaar.

Juniorkamer Zwolle maakt mogelijk … verbinding leggen tussen IntermeZZo, KindermeZZo en de Zwolse basisscholen

Kinderen die opgroeien in een gezin waar vader of moeder kanker heeft, kunnen terecht bij KindermeZZo. Op school zijn ze nog vaak een éénling in de klas. Hoe kan de leerkracht daarmee omgaan? Er is een inspirerend duo-boek uitgekomen (zie foto’s) dat daarbij heel helpend kan zijn. De schrijfsters, professionalsop hun vakgebied (verliestherapeut respectievelijk orthopedagoog/kindhulpverlener) zijn bekend bij IntermeZZo.

Vanuit IntermeZZo willen we deze boeken op alle basisscholen in Zwolle kunnen aanbieden.

De Juniorkamer Zwolle viert een jubileumjaar en heeft gevraagd wat de leden kunnen bieden aan KindermeZZo. De leden gaan zich met allerlei acties, sterk maken om voldoende boeken te kunnen inkopen om het Zwolse basisonderwijs te voorzien! Daarover later meer nieuws.

Assistentie bij Kinderactiviteiten op ‘Zet een stap tegen kanker’

Daarnaast gaat een aantal leden van de Juniorkamer kinderen begeleiden tijdens de Zwolse activiteit: “Zet een stap tegen kanker” op 21 en 22 mei. Dit doen ze samen met onze begeleiders van KindermeZZo plus studenten en docenten van Landstede. Heel fijn dat jonge ondernemers zich zo enthousiast inzetten voor kinderen en jonge mensen met kanker.

Zwolse actie: “Zet een stap tegen kanker”. Doe mee!

“Zet een stap tegen kanker” is de Zwolse voortgang na het stoppen van de door KWF geïnitieerde landelijke actie: SamenLoop Voor Hoop. Een sportieve, maar vooral ook bijzondere actie van verbondenheid en herkenning als het gaat om het leven met en na kanker.

Ook mensen met kanker kunnen deelnemen en IntermeZZo zorgt dat er voor hen een ontspannende beleving zal zijn. Het vertrouwde IntermeZZo-team zet zich daarvoor in.

Aan deze 24-uurs estafetteloop kunnen teams deelnemen: van bedrijven, organisaties, scholen en families.  

Mogelijk ook het team van jouw bedrijf? Of jij met je familie?

De opbrengst wordt verdeeld onder 3 Zwolse ‘goede doelen’, die te maken hebben met kanker.

de Tobias Sybesma Foundation, Monicares Foundation en IntermeZZo.

Je kunt zelf niet meedoen? Dan kun je ook deelnemers sponsoren. Kijk op:

www.zeteenstaptegenkanker.nl

Solextoertocht nieuwe stijl! Je kunt nog inschrijven.

Op donderdag 23 juni 2022 wordt de 8ste Solextoer georganiseerd. Een rit door de mooie omgeving, eten en drinken bij restaurant de Mol en in de avond de veiling. Er is alle ruimte om te netwerken met andere ondernemers. Met het inschrijfgeld én de opbrengst van de veiling, brengen de deelnemers met elkaar een bedrag bijeen voor IntermeZZo.

De nieuwe stijl is de ommezwaai van ‘old school solex’ naar ‘eigentijdse en milieuvriendelijke’ E-shoppers. Lekker schoon en veilig en net zo gezellig! Kijk eens op de foto wat een gave apparaten dat zijn.

Lukt dat niet, dan kun je ook inschrijven voor het avondprogramma: voor 75 euro p.p. heb je alle mogelijkheden om te netwerken,  een geweldige maaltijd met muzikale omlijsting door zanger Jac Ruiten en een veilig met wel zéér bijzondere kavels. De avond is ook open voor partners of collega’s om deel te nemen.

Waarom IntermeZZo als goede doel?

Veel acties zijn weggevallen en sommige sponsoren hebben vanwege de eigen bedrijfssituatie niet kunnen geven wat ze hadden gewild. Zo zijn veel inkomsten bij IntermeZZo weggevallen. Als ANBI-stichting is IntermeZZo voor de inkomsten grotendeels aangewezen op sponsoring. De organisatie van de toertocht schrijft: “Wij als organisatie van de Solextoertocht willen IntermeZZo niet in de financiële kou laten staan! En dus gaan we door. Voor een succesvolle toertocht kunnen we niet zonder de steun van ondernemers en anderen die al jaren deze dag tot een geweldig succes maakten. De laatste jaren wisten we met elkaar een opbrengst van rond de € 18.000,- bijeen te Solexen.”

Aanmelden en meer info: https://sites.google.com/site/intermezzosolextoer

Podcast ‘Over leven met kanker’ aflevering 4: chirurg/oncoloog Eva Noorda

IntermeZZo is begin dit jaar gestart met een eigen podcast “Over leven met kanker”.

Marlies Mestrom van IntermeZZo interviewt de gast face-to-face. Elke 1e van de maand schuift iemand achter de microfoon.  Eva Noorda, chirurg/oncoloog van Isala vertelt over de integratieve zorg die zij als arts biedt aan de oncologische patiënt. Zij kijkt met de patiënt naar wat iemand, naast of aanvullend op het reguliere medische behandeltraject tegen kanker, nog meer zou willen. Het gaat dan om de behandeling zo succesvol en haalbaar mogelijk door te komen en om kwaliteit van leven De integratieve poli is een pilot bij Isala die, net als op enkele andere plekken in het land, succesvol verloopt. Van harte aanbevolen om te luisteren

Acties & save-the-date & schrijf je in!

21-22 mei         24 uurs Zwolse wandelestafette: ‘Zet een stap tegen kanker’

23 juni              Solextoertocht nieuwe stijl

1-2 september Grootverzettegenkanker, beklimming van de Mont Ventoux

https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/intermezzo-centrum-voor-leven-met-en-na-kanker

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye