Met elkaar

Hoe makkelijk doen we het: elkaar de beste wensen toewensen aan het begin van een nieuw jaar? In deze tijden vanuit de verte een vrolijke zwaai, vanachter een mondkapje een knipoog of via een berichtje op sociale media of met een old-school kaartje. Maar die beste wensen zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend. Niet voor mensen met kanker. Niet in tijden van corona. En al helemaal niet in die combinatie. Toch hebben we hoop, wensen we iedereen het beste …

Bij IntermeZZo wensten we, volgens een mooie traditie, onze gasten tijdens een koffieochtend of brunch uitgebreid het goede. Want voor mensen met kanker is ‘de beste wensen’ of ‘een goed nieuwjaar’ helemaal niet zo vanzelfsprekend. We boden ruimte, tijd en aandacht om stil te staan bij de nabije toekomst die voor veel gasten heel anders is dan gewenst, dan gehoopt. Met een mooie toespraak, onderling contact tussen gasten en de vrijwilligers en lekkernijen. Helaas, het kon weer niet doorgaan. Uitleggen waardoor, hoeven we niet.

Gelukkig kan er nu weer méér, op maandag 17 januari kon IntermeZZo weer open. Zo kunnen we onze gasten stap voor stap weer kunnen bieden wat zij nodig hebben. Met elkaar. Zoals de kinderen die op de kidsmiddagen komen bij KindermeZZo, vanaf woensdag 19 januari weer met elkaar kunnen delen en spelen. De start van het nieuwe jaar is meteen met een vrolijke muziekmiddag.

Lockdown, gesloten en toch gastvrij

De gevolgen van de lockdown die op zaterdag 14 december inging, waren voor de gasten van IntermeZZo niet mals. IntermeZZo moest weer ‘op slot’. Alle afspraken die gasten hadden voor ontspannende activiteiten en gesprekken, voor cursussen en workshops, moesten worden gecanceld. Het vrijwilligersteam heeft in veilige kleine shifts meteen belrondes gedaan. Een aantal activiteiten kon digitaal worden aangeboden, maar massage en de schoonheidsspecialiste lenen zich daar natuurlijk niet voor.

IntermeZZo is wel steeds telefonisch bereikbaar gebleven, met vertrouwde gastvrouwen en – heren aan de lijn met een luisterend oor en alle aandacht voor een goed gesprek. Na de versoepelingen die vrijdag 14 januari werden bekend gemaakt, zijn de gasten meteen geïnformeerd op welke wijze zij weer welkom zijn.

Incidenteel zijn gasten tijdens de lockdown één op één ontvangen op locatie wanneer daartoe echt aanleiding was.

Intussen is het team in kleine groepjes, met volle inzet gestart met de grote schoonmaak van de locatie. Nu ligt IntermeZZo er weer spic en span bij. Ook dat verstaan we bij IntermeZZo onder gastvrijheid!

Nieuw: IntermeZZo-podcast ‘Over leven met kanker’ gestart

Sinds de eerste dag van dit nieuwe jaar is IntermeZZo gestart met een nieuw medium: de podcast “Over leven met kanker”.

Elke 1e van de maand schuift iemand achter de microfoon. Marlies Mestrom van IntermeZZo interviewt face-to-face op actuele en persoonlijke thema’s. Mensen die aanschuiven zijn bijvoorbeeld gasten van IntermeZZo, professionals vanuit Isala, vrijwilligers of relaties van IntermeZZo of landelijke inhoudsdeskundigen. Zo staat de landelijke kwartiermaker mbt AYA’s (jonge mensen met kanker) op de agenda.

In de 1e podcast vertelt manager Corine den Hollander eerst het verhaal van IntermeZZo. Een uitgebreide uitzending, want het verhaal van IntermeZZo beslaat deze zomer 12,5 jaar!

Van harte aanbevolen om te luisteren …

Nieuw: gespreksgroep vrouwen met uitgezaaide borstkanker of gynaecologische kanker

Vrijwilliger Luchien maakte de beeldengroep “Herkenning”

Wanneer je midden in het leven staat en je hoort dat je niet meer beter wordt … Met wie kun je er beter over praten dan met mensen in een vergelijkbare situatie? Bij IntermeZZo zien we een groeiende groep vrouwen met uitgezaaide borstkanker of uitgezaaide gynaecologische kanker. Maatschappelijk werker/rouwbegeleider Tetje Veldhuis gaat vanaf 31 januari de gespreksgroep voor vrouwen topt ongeveer 50 jaar leiden. Erkenning, herkenning, lotgenotencontact. Delen van emoties en zorgen, dat is fijn om ook eens buiten je gezins- familiekring te doen om je naasten niet steeds te belasten. Bespreken waarmee je te dealen hebt, kijken naar de toekomst die zo anders is dan gehoopt, samen lekker foute grappen maken, en al wat er nog meer komt. Op 31 januari start de groep, waarvoor vrouwen zich nog kunnen aanmelden.

Warme sponsoracties

Geweldige cheque door ’t Swolsch Hanzebord

Wim Sloots, Zwols ondernemer en al vele jaren zeer betrokken bij IntermeZZo, bedacht het geweldig leuke Zwolse spel. Hij bracht het aan de man en tikte maar liefst 20.000 euro binnen voor de 3 Zwolse goede doelen. Naast IntermeZZo kregen ook het Ronald McDonaldhuis en Hospice Zwolle deze prachtige cheque! Met dank aan het bedrijfsleven dat meewerkte en alle kopers van het spel.

Olijke oliebollen-drive-tru met ongekend succes

Voor het 2e jaar in successie werd op het terrein van IntermeZZo de oliebollen-drive-tru gehouden. Op 30 en 31 december werden meer dan 6.000 overheerlijke happen (oliebollen en appelflappen) verkocht in een veilig en geinig sfeertje. De Stichting Bike-4life bedacht de actie vorig jaar, werkte dit jaar weer volop mee en … draagt de actie over aan IntermeZZo. We maken er een jaarlijkse traditie van, samen met de Zwolse Stadsbakker. Dit jaar bracht de oliebollenactie 3.500 euro op! Met dank aan alle medewerkers én kopers.

Warme wintertafel gaf plezier én mooie opbrengst

Vanaf eind november werd de wintercadeautafel opgetuigd door vrijwilligers van IntermeZZo. Creatieve gastvrouwen en gastheren hebben al weken tevoren luxe decembercadeautjes gemaakt die voor kleine bedragen te koop waren voor elke bezoeker. Een sfeervolle wintertafel, waarvan de producten echt aansloegen. Soms werd er gretig ingekocht; ook  was het plezier af te lezen aan het gezicht van de kopers.

Helaas werd door de beperkingen van de lockdown, IntermeZZo qua locatie minder toegankelijk en werd de tafel wat minder bezocht dan vorig jaar. Eerder dan bedacht, werd de tafel ontmanteld. Toch heeft deze het mooie bedrag van 730 euro opgebracht. Het bedrag wordt besteed aan muzikale verwenmomenten voor de gasten, op het moment dat dit weer mogelijk is.

In het vooruitzicht

Al op de agenda

4 februari 2022. Wereldkankerdag.

Vanzelfsprekend besteden we hier uitgebreid aandacht aan tijdens een open dag. Verwennerij en ontspanning staan sowieso op het programma, maar we bewegen mee met de dan geldende coronaregels. Het thema is: Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Acties & save-the-date & schrijf je in!

14 mei              Landelijke fietsactie met IPSO-ambassadeur Eveline van der Werff (waarbij IntermeZZo in 2021 aan de bron stond bij haar toer langs alle 75 huizen in NL en bij IntermeZZo startte in mei én finishte in juli). Nadere informatie over inschrijving volgt.

21-22 mei         24 uurs Zwolse wandelestafette: ‘Zet een stap tegen kanker’. Nadere informatie over inschrijving volgt.

1-2 september Grootverzettegenkanker, beklimming van de Mont Ventoux

Je kunt je nu inschrijven. IntermeZZo heeft een eigen team! Jij kunt je aansluiten om te wandelen, hardlopen of fietsen. Of als vrijwilliger om ‘de helden’ die naar boven gaan, te steunen. Kijk eens op de website. Onder de foto vind je de link.

https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/intermezzo-centrum-voor-leven-met-en-na-kanker

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye