Najaar actief en positief begonnen

Gepubliceerd: 4 oktober 2022

Na de zomervakantie is het meteen weer druk bij IntermeZZo. Niet alleen met gasten, want die gastenbezoeken gaan in de zomer gewoon door, maar met allerlei (sponsor) activiteiten. In deze blogbrief een overzicht met foto’s. En alvast een vooruitblik in de komende maanden.

Augustus Geweldig vrijwilligersfeest

Eind augustus werd in de tuin het vrijwilligersfeest gevierd. Onze nieuwe voorzitter, Pierre Satink hield een mooie toespraak, een vrijwilliger nam afscheid en tuinvrijwilliger (en inzetbaar op véél meer vakken) werd in het zonnetje gezet. Het was echt zomerweer, het buffet was super, de stemming eveneens. Daar zorgde het duo ‘Men in Music’ wel voor. Zo maar weer een avond met een gouden randje.

Augustus Mooie Oldtimertoertocht

Een geweldige, jaarlijks terugkerende dag voor mensen met kanker en hun naasten. Dit in het kader van ‘Ontmoeten & relaties’. Ieder kreeg een eigen auto-met-chauffeur. Een warme ontvangst bij IntermeZZo, een tour door de regio, een lekkere lunch en rondleiding in het Staphorster Museum en tenslotte een feestelijke afsluiting. Dertig auto’s met chauffeur van de Triumphclub Nederland stonden weer klaar, met Gerard den Ouden als initiator van deze happening.

De foto’s spreken boekdelen. En lees ook het blog ‘Wachten’, dat gaan ook over dit onderwerp.

September Goed bezochte Olijf-bijeenkomst, voor vrouwen met gynaecologische kanker

Voor de 1e keer organiseerden de landelijke stichting Olijf (voor vrouwen met gynaecologische kanker) en IntermeZZo een regiobijeenkomst voor de doelgroep. Het voor velen herkenbare thema: ‘Vermoeidheid en energie’ stond centraal. Erkenning en herkenning werd een verbindende factor zijn. Er waren een kleine twintig deelnemers, waaronder enkele oncologieverpleegkundigen. Met de kennis en verhalen op deze avond kunnen zij weer een verdiepingsslag in hun werk maken.

September Geslaagde AYA-bijeenkomst met tuinfeest

Jonge mensen met kanker (AYA’s) kunnen elkaar ontmoeten bij IntermeZZo tijdens een inloopmiddag of avondlounge. Ze vinden veel herkenning bij elkaar. Op 15 september was er een sfeervolle start van het nieuwe seizoen bij IntermeZZo met een tuinfeest, livemuziek en lekkere drankjes en hapjes.

September Zéér geslaagd Hanzebal bij de Juniorkamer JCI Zwolle

Een geweldige avond met diner en veiling. De opbrengst is bedoeld voor KindermeZZo: € 27.500.

Ja, je leest het goed! Wat een bedrag. Wat een feest. Corine den Hollander nam helemaal beduusd de cheque in ontvangst.

Benthe Wortelboer (13), die in de periode dat haar vader ziek was en overleed, bij KindermeZZo kwam, zong een prachtig lied en begeleidde zichzelf op gitaar. Er werd 1000 euro geboden als ze nóg een lied zong. En dat deed ze! Ook de veiling olv notaris Dick Timmerman, bracht veel geld in het laatje, zoals een kunstwerk, gemaakt door de kids van KindermeZZo voor deze gelegenheid.

IntermeZZo gaat hiermee o.a. de basisscholen in Zwolle e.o. voorzien van een tweetal boeken. “Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet”. Het ene boek vertelt verhalen van gewone prinsen en prinsessen en het andere boek vertelt verhalen van gewone kinderen. Geen gewone verhalen, maar verhalen die gaan over verlies en rouw bij kinderen.

Als een van de ouders kanker heeft of als een ouder overlijdt aan kanker, is een kind in de klas (of op school) vaak de enige in de klas. Hoe ga je (als leerkracht) hiermee om? Op een mooie en speelse manier? Deze boeken van Aafke Meijer en Gertie Mooren zijn helpend, inspirerend en heel erg mooi vormgegeven. In dit kader kan meteen de verbinding worden gelegd/ het gesprek op gang komen tussen leerkrachten, ouders, kinderen en KindermeZZo / IntermeZZo.

Bij KindermeZZo komen kinderen tijdens de kidsmiddagen en ervaren erkenning, herkenning en ontspanning. Hoe mooi als er op school ook aandacht voor hen is.

Bij IntermeZZo zijn er ook speciale activiteiten voor AYA’s, jonge mensen met kanker, vaak ouders van de kinderen die bij KindermeZZo komen.

Mont Ventoux beklommen

Begin september hebben meerdere mensen met IntermeZZo als goede doel, de Mont Ventoux beklommen. Dit in het kader van de grote actie: grootverzettegenkanker. Per fiets, zoals Wim Sloots (zie foto) en een fietsmaat. Of lopend. Binnenkort is er een ontmoeting bij IntermeZZo met de mensen die voor ons de ‘kale berg’ hebben bedwongen. De totaalopbrengst in 2022 is 572.552 euro. Hiervan gaat 60 % naar KWF en 40% naar een scala van uiteenlopende lokale goede doelen in heel Nederland. Doelen die allemaal kanker-gerelateerd zijn. Degene die loopt of fietst, kiest zelf het goede doel.

Hartelijke giften om weer Heartpillows te maken

Bij IntermeZZo geven we aan vrouwen met borstkanker een Heartpillow. Een letterlijke steun in het kwetsbare gebied en meteen een hart onder de riem. Deze harten maken we zelf, volgens een bepaald patroon. In verschillende soorten en maten en dessins, zoals ook vrouwen verschillend zijn.

De vulling van de harten moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, zodat het gewassen kan worden en goed in vorm blijft, antiallergisch is enzovoorts.

Zeker vijf jaar levert Bos Bedden uit Nieuwleusen twee keer per jaar een enorme doos met vulling aan. We hoeven maar te vragen en bij hun leveranciers wordt besteld!

Met oktober-borstkankermaand in het vooruitzicht, was er weer een nieuwe voorraad harten nodig. Gastvrouw Joke Dekker, een ware tovenaar achter de naaimachine, ging op pad voor nieuwe frisse stoffen. Ze zette daarvoor haar contacten in Staphorst in en ontpopte zich als een ware hartenambassadeur. Joke kwam met een mooie lading stoffen terug voor een matsprijsje. Na dit succes ging ze vervolgens naar nog 2 stoffenzaken in Staphorst en Nieuwleusen, waar ze zonder factuur de winkel uitliep met stapels stofjes. Binnen no-time stikte zij er hartjes van die de gastvrouwen en gastheren(!) vullen en dichtnaaien. Kunnen wij weer gasten verrassen met een gratis hart…

In het vooruitzicht

Wijnactie door Lions Club Zwolle

De Lions Club Zwolle organiseert een ‘wijnactie’, dit najaar. Verkoop van kwaliteitswijnen, waarbij ‘de winst’ voor IntermeZZo is bestemd. Zodra bekend is hoe bestellingen kunnen plaatsvinden, maken we dit (ook) via onze website bekend. Mooie actie met het oog op de feestdagen.

Op uitnodiging van uroloog Tjard de Haan gaat manager Corine den Hollander de leden vertellen over het belang van IntermeZZo voor mensen met en na kanker. Sponsoracties zijn juist nu van groot belang voor IntermeZZo. Na twee jaren waarin door corona de meeste acties zijn gecanceld, zijn de inkomsten flink teruggelopen. Hoe fijn is het dan als er weer initiatieven komen.

Brainstorm

Dit najaar houdt het bestuur van IntermeZZo een brainstorm, samen met de professionele krachten van IntermeZZo, manager Corine den Hollander, assistent-manager Mariëlle de Mots en assistent-manager/communicatieadviseur Marlies Mestrom. Doel is om het samen te hebben over de koers voor de komende jaren voor IntermeZZo en KindermeZZo.

Voorafgaand is er een ontmoetingsavond voor het voltallige bestuur van IntermeZZo en het bestuur van Isala Oncologisch centrum en genoemde mensen van IntermeZZo. Dit om de aansluiting goed te kunnen pakken en de samenwerking nog sterker te maken.

Van harte aanbevolen

Elke 1e van de maand verschijnt er een nieuwe podcast van IntermeZZo: ‘Over leven met kanker’. Gasten, professionals die bij IntermeZZo hun diensten verlenen, mensen die regionaal of landelijk betrokken zijn bij de nazorg voor mensen met kanker, een scala aan mensen vertelt. Voor de komende maanden gaan we uitnodigen, onder andere oncoloog/radiotherapeut en RVE-voorzitter van het Oncologisch centrum van Isala, Gabriel Paardekooper. Ook onze bestuursvoorzitter Pierre Satink zal een keer aanschuiven achter de microfoon.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye