Nieuw aanbod slaat aan

Gepubliceerd: 22 oktober 2019

Net als de herfst is oktober-borstkankermaand is nog niet voorbij. Extra aandacht voor vrouwen met borstkanker is al jaren een terugkerend fenomeen bij IntermeZZo. Speciale aandacht voor gezinnen waar de diagnose kanker valt, is nieuw, en zó nodig. Hierover, en over de andere ‘doelgroepen’ die we steunen, vertellen we meer in deze blogbrief. Zo houden we je op de hoogte van wat IntermeZZo ontwikkelt en aanbiedt voor mensen met kanker en hun naasten.

Coachingsgesprek voor gezin helpt

De diagnose kanker ontwricht het gezinsleven totaal. Sinds kort  faciliteert IntermeZZo een éénmalig coachingsgesprek met een speciaal daarvoor opgeleide gezinscoach, direct aan het begin van de behandelperiode van de zieke ouder. Het doel is voorkomen van problemen in het gezin en gesterkt het proces van ziekte en behandeling ingaan.

De eerste acht gesprekken hebben plaatsgevonden.

Voor ouders van jonge kinderen zijn er twee coaches. Zij richten zich op: hoe vertel je het je kinderen, welke taal gebruik je, welke boekjes of andere materialen kunnen daarbij helpen.

Met enkele ouders plus hun kinderen van 12 jaar en ouder is gesproken met een coach die zich richt op het oudere kind in samenhang met de gezinsstructuur, de wederzijdse verwachtingen, omgaan met vrienden en school.

Gebleken is uit de reacties van de betreffende ouderparen en de gezinnen, dat binnen 5 kwartier een coach de gezinnen écht een flinke stap verder kan helpen.

Alle drie de coaches hebben aan de vrijwilligers van IntermeZZo uitgelegd hoe zij te werk gaan. Voor hun presentaties was grote belangstelling vanuit ons toegewijde team van gastvrouwen.

Huiskamer ontmoetingsruimte voor ouders

IntermeZZo biedt gelegenheid voor ouders om elkaar te ontmoeten met als doel uitwisselen en delen.Op de 2e dinsdag van de maand is er een ouders-avond voor ouders bij wie kanker in het gezin is/was. Tijdens de KindermeZZo Kidsmiddagen blijven steeds vaker ouders in de huiskamer ‘hangen’ om met elkaar te spreken terwijl de kinderen hun eigen programma volgen. Dat is spontaan gegroeid en werkt prima. Een van de vrijwilligers met een pedagogische achtergrond schuift eventueel aan.

Mannen onder-elkaar, het werkt!

Het eigen mannenprogramma, met begeleiding van inmiddels vier gastheren, heeft als doel: ontmoeten, uitwisselen, delen en samen-doen. Steeds meer mannen wisten de weg naar IntermeZZo al te vinden; het eigen mannenprogramma groeit stapje voor stapje. Eens per maand een thema/doe-avond, eens per maand een inloopmiddag.

Daarnaast biedt een ervaren docent een voor de doelgroep aangepaste milde vorm van de Japanse gevechtsport AIKIDO. Voor mannen van alle leeftijden en condities, een uur fysiek bezig voor een betere balans, zowel van lichaam als geest. De  AIKIDO-groep mag nog wel wat groeien, dus beveel het gerust aan …

Team geformeerd dat ‘Bergje tegen kanker’ organiseert in 2021

IntermeZZo is de samenwerking aangegaan met het bestuur van de stichting “Bergje tegen kanker”. Het is een alternatief voor de Mont Ventoux (met een soortgelijk concept),  maar dan speciaal voor kinderen. Zij lopen de Holterberg op. Kinderen denken aan mensen die kanker hebben of hadden, de een loopt voor een zieke oma, de ander voor een overleden vader, anderen voor een klasgenootje dat in het ziekenhuis ligt. Doel is aandacht te geven aan kanker, de ziekte die óók in het leven van veel kinderen speelt.

In 2016 vond de eerste editie plaats, dat was een groot succes. In 2021 zal de 2e editie plaatsvinden.

Een eerste bijeenkomst begin deze maand, bedoeld om vrijwilligers te werven, heeft een compact team opgeleverd met de nodige organisatiekracht. Met dit team kunnen de voorbereidingen worden getroffen.

Onze ambitie is in de toekomst het ene jaar ‘Bergje tegen kanker’ te realiseren en het andere jaar de ‘Samenloop voor Hoop’.

IntermeZZo participeert in Samenloop voor Hoop in mei 2020

Op 16 & 17 mei 2020 is de 5e editie van de SamenLoop voor Hoop in Zwolle. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen in estafettevorm voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette is een bijzonder programma samengesteld.

IntermeZZo verzorgt de opvang en activiteiten voor de eregasten, mensen die kanker hebben of hadden.  Met name de ere-ronde, aan het begin van het evenement, is zeer indrukwekkend: al die mensen die knokken met kanker in hun leven.

De locatie is ook dit jaar in Park de Wezenlanden in Zwolle.

https://www.samenloopvoorhoopzwolle.nl/

Dank, media-sponsoren!

Sponsoring in de vorm van geld en goederen is geweldig. Sponsoring in de vorm van gratis media-aandacht ook. Aflopen maand mocht IntermeZZo gratis een eigen artikel plaatsen in de glossy For You. Dit blad wordt jaarlijks uitgegeven in oktober-borstkankermaand en is op allerlei plekken gratis mee te nemen.

Komende maand verschijnt er weer een artikel in het blad ODIJ, het magazine van “Over de IJssel”. In een oplage van 29.000 exemplaren bereiken we weer vele mensen!

Dank voor deze free publicity!

Op de agenda

Onze agenda voor het najaar puilt uit van de activiteiten voor de gasten. Intussen vullen we voor 2020 de maanden in met 5 dagen per week meerdere workshops, cursussen, voorlichting en tal van ontspannende mogelijkheden per dag. En dagelijks staat het team gereed met een luisterend oor tussen 9.00-17.00 uur plus een toenemend aantal avonden. Zonder de inzet van de vele professionals en vrijwilligers kon er geen programma worden ingevuld.

Open Huis op wereldkankerdag: dinsdag 4 februari 14.00-19.00 uur

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye