Nieuwsbrief Nieuwe Naam: IPSO Centrum IntermeZZo, voor leven met en na kanker

Gepubliceerd: 16 juni 2023

De klaprozen naast ons nieuwe bord wijzen gasten van IntermeZZo de weg. Licht wuivend wenken ze ‘kom naar hier’. Ons nieuwe IPSO-logo kleurt nog mooier in een veld van groen en rood. Warm, uitnodigend, precies wat we willen bereiken. IntermeZZo is sinds de start in 2010 lid van brancheorganisatie IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie). Met ons nieuwe logo is dat vanaf nu ook echt zichtbaar. We worden herkend als IPSO-centrum en gaandeweg wordt IPSO steeds meer een merk. Een kwaliteitsmerk voor onze gasten! Want daar doen we het voor; voor al onze gasten die leven met en na kanker.

Uitnodigend waren ook tal van activiteiten de afgelopen maand. Activiteiten waar sponsorgeld werd ingezameld (niet alleen voor ons), er waren sportieve activiteiten, maar er was ook ‘gewoon’ aandacht voor IntermeZZo, bijvoorbeeld op een festival. Je leest er alles over in deze blog.

Zwolse halve Marathon

Wat was 10 juni een mooie zaterdagavond. Al die lopers die alles gaven tijdens de Zwolse halve marathon en de vier Engelse mijlen. En in het kader van ‘iedereen kan sporten’ was er dit jaar voor het eerst the heroes run, voor iedereen met een beperking. De sfeer van het publiek langs de kant was groots. Het was een feestje. IntermeZZo is een van de goede doelen van de Zwolse marathon, dat leverde maar liefst vijftienhonderd (1500,-!) euro op. Daarnaast liepen er ook nog eens renners speciaal voor ons! Wat zijn we trots op hen! Nog even wachten en dan horen we wat al die sportievelingen samen bij elkaar gelopen hebben voor IntermeZZo.

IntermeZZo gaat Mont Ventoux op

De trainingen zijn begonnen! Op 7 en 8 september gaat IntermeZZo de Mont Ventoux beklimmen, met een team van wandelaars en fietsers, samen maar liefst 22 mensen! Wil je hen sponsoren? Team IntermeZZo kan alle financiële support goed gebruiken! Info vind je op de website: www.grootverzettegenkanker.nl. Vijftig procent van de opbrengst gaat naar specifiek onderzoek van KWF en vijftig procent gaat naar IntermeZZo, mits je voor ons kiest.

Zin in zinvol vrijwilligerswerk?

Het aantal mensen met kanker blijft toenemen. Dat merken we ook binnen IntermeZZo. Dit jaar verwachten we veertienhonderd bezoekers. Dat betekent ook dat de druk op ons team van vrijwilligers toeneemt. Anders gezegd: IntermeZZo heeft weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers! We zoeken onder andere gastheren, gastvrouwen, masseurs en yogadocenten. Professionals die zin hebben om het verschil te maken in het leven van mensen met kanker en hun naasten. Mensen met een warm luisterend oor. Als professionele vrijwilligersorganisatie biedt IntermeZZo vrijwilligers teamscholing en regelmatig een bijscholing. Je werkt een dagdeel per week, krijgt ondersteuning en werkt in een leuk creatief team. Zin in zinvol vrijwilligerswerk? Neem contact op met directeur Corine den Hollander via het algemene telefoonnummer (088) 424 6088.

Persoonlijke kankerverhalen op festival Tussenland

Tussen het festivalpubliek in het Terpelkwijkpark in Zwolle vertelden onze collega Monique van der Meer, samen met ex-patiënt en AYA Marjolein, en radioloog Djoeri Lipman van Isala over de gevolgen van kanker. Dat deden ze tijdens het festival Tussenland op zaterdag 27 mei in Zwolle. Het waren vooral persoonlijke ervaringsverhalen, maar ook Intermezzo kreeg aandacht. Monique en Marjolein vertelden over wat kanker met hen heeft gedaan. En Monique vertelde ook wat zij nu samen met IntermeZZo doet voor AYA’s (jongvolwassenen die de diagnose kanker krijgen tussen hun 18de en ongeveer 39ste). En hoe belangrijk dit is. Mooi hoe dat IntermeZZo op die manier even zichtbaar werd bij het festivalpubliek.

Vakgenoten JACIE-stamcelprogramma geïnspireerd door bezoek aan IntermeZZo

Kwaliteitsmedewerkers vanuit heel Nederland komen twee keer per jaar samen om kennis uit te wisselen over het JACIE-keurmerk (een Europees Keurmerk waaraan ieder ziekenhuis moet voldoen om stamceltransplantatie uit te mogen voeren met de eigen stamcellen van patiënten). Woensdag 24 mei was Isala gastheer. De kwaliteitsmedewerkers van Isala kozen ervoor om hun landelijke collega’s kennis te laten maken met IntermeZZo. Ze zijn trots op IntermeZZo en dit wilden ze delen met hun landelijke collega’s.

Twaalf kwaliteitsmedewerkers kwamen lunchen bij IntermeZZo. Ze maakten kennis met de organisatie, kregen een rondleiding en een korte presentatie over de smaakworkshop. “Wat een inspirerend bezoek”, werd er gezegd bij het afscheid. “Ik neem weer wat mee wat ik kan inzetten voor onze patiënten.”

AYA Jong & Kanker Foundation ontvangt 214.275 euro donatie van Zwolse ondernemers

Wauw. Wat een bedrag is er maandag 22 mei opgehaald in Zwolle door de Hetty Odink Stichting. Maar liefst 214.275 euro werd er gedoneerd door Zwolse ondernemers. Geld dat gaat naar de AYA Jong & Kanker Foundation.
Met dat geld gaan ze zorgen dat verpleegkundigen opgeleid worden tot AYA-verpleegkundigen. Iets wat IntermeZZo toejuicht. IntermeZZo hoort dagelijks de verhalen van jonge mensen die moeite hebben de aansluiting in hun leven te vinden. Hoe doe je mee wanneer je lijf oververmoeid is? Hoe solliciteer je met kanker op je cv? Hoe vind je die leuke relatie wanneer je lichaam niet meer als vanouds voelt? En meer…

Congres Kanker & Leven

Op 12 mei gaf Corine den Hollander van IntermeZZo samen met twee andere IPSO-centra een workshop op het Congres Kanker & Leven. Dit congres werd georganiseerd door Taskforce Cancer Survivorship Care, IKNL, NFK, Proscoop en Regionale Ondersteuningsstructuren.

Steeds meer mensen overleven kanker, maar houden wel last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling ervan. Het belang van een goed – en goed op elkaar afgestemd – aanbod van zorg en ondersteuning wordt daarmee steeds groter. Dit sluit aan op het gedachtegoed van ‘passende zorg’. Tijdens het congres Kanker & Leven werden vele kanten belicht door zeer interessante sprekers en met (interactieve) workshops.

Robs kaastour kwam vloggen

Al bloggend en vloggend trekt Rob van Hoogdalem met zijn Robs kaastour door Nederland. Met zijn Pipowagen reist hij langs alle centra voor leven met en na kanker om kaas te verkopen en aandacht te vragen voor deze mooie centra. Maandag 12 juni bereikte hij IntermeZZo. Hij nam een vlog op (terug te zien op zijn Facebookpagina: Robs kaastour) waarin hij ook een gesprekje heeft met onze collega Mariëlle de Mots.

Veel voorbijgangers die Rob tegenkomen weten soms niet eens dat er zo’n centrum bij hen in de buurt zit. Hoe fijn dat Rob met pipowagen én met zijn kaas zorgt voor meer bekendheid! Dus als je hem ziet rijden: maak een praatje en koop een kaas. De opbrengst gaat naar de centra die meedoen aan de actie, je vindt ze op zijn website www.robskaastour.nl.

Ontmoeting relaties/sponsoren bij IntermeZZo verplaatst!

De bijeenkomst voor relaties en sponsoren die we vrijdagmiddag 26 mei zouden hebben, is verplaatst. De datum was wat ongelukkig gekozen op de vrijdag voorafgaand aan het lange pinksterweekend. Omdat veel mensen al andere plannen hadden, maar wel graag wilden komen, besloot IntermeZZo de bijeenkomst uit te stellen. Een onderdeel is immers dat mensen die IntermeZZo een warm hart toe dragen juist ook elkaar kunnen ontmoeten. Uitstel is zeker geen afstel! We ontmoeten onze relaties en sponsoren binnenkort! Een uitnodiging is in de maak.

Aanbevolen: luister eens naar de podcasts van IntermeZZo

“Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet”, is het thema van de podcast met de auteurs van het duo-boek met deze titel. Het zijn twee boeken voor en over kinderen die te maken krijgen met pittige dingen in hun leven. Bijvoorbeeld als er kanker speelt in het gezin. IntermeZZo en een sponsorbijdrage van de jonge ondernemers van JCI Zwolle maakten mogelijk dat alle basisscholen in Zwolle en omgeving, zo’n boekenset cadeau krijgen.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye