Nieuwsbrief april

Gepubliceerd: 20 april 2024

Dit jaar is IntermeZZo het goede doel van het businessevent De Haringparty. ‘Op de Zwolse Haringparty staan maatjes centraal. Niet alleen de traditionele Hollandse lekkernij, maar ook zakenmaatjes en maatjes die andere maatjes helpen. En dat alles onder de noemer: Maatkracht.’ Dat staat op website haringpartyzwolle.nl te lezen. Wat passend dat IntermeZZo het goede doel mag zijn, want ‘maatjes die andere maatjes helpen, dat zit in het DNA van al onze vrijwilligers. Of dat nu gastheren of -vrouwen zijn. Of dat het nu onze professionals zijn die een activiteit verzorgen binnen IntermeZZo. En die maatjesharing… die is ook nog eens heel gezond. In deze nieuwsbrief lees je over al die mooie dingen waar ons hart sneller van gaat kloppen. 

IPSO Inspiratiedag voor coördinatoren

Op 21 maart was er een IPSO Inspiratiedag voor alle coördinatoren van een IPSO centrum. IPSO is de brancheorganisatie voor alle centra voor leven met en na kanker en dus ook van IntermeZZo. Het thema van de inspiratiedag was: een krachtig & kleurrijk centrum. Mariëlle de Mots was namens IntermeZZo aanwezig. “Samen keken we naar wat we als centrum willen uitstralen. Met als doel: Het ‘ideale team’, dat samen bouwt aan het ‘ideale centrum’. Met de vierkleurenmethode van DISC werd gekeken naar de ‘ideale’ samenstelling van vrijwilligers op de werkvloer en in het bestuur. Een zinvolle dag met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.” 

Uitwisselingsavond voor onze professionals

Dinsdagavond 16 april was er een uitwisselingsavond voor en door vrijwillige professionals die bij IntermeZZo hun kennis, kunde en ervaring inzetten voor mensen met kanker. Ze keken bij elkaar, deelden informatie én leerden van elkaar. Zeer geanimeerd en met grote belangstelling in elkaars werk en aanpak. Op het programma stonden onder meer: smaakworkshop, klankschalensessie, (hand)massage, tekenen en schilderen, make-upworkshop, aikifit en tai-chi qigong. Grote dank voor deze professionals en voor alle warme betrokkenheid bij IntermeZZo en bij onze gasten! 

Bezoek van Groot Verzet tegen Kanker

De vrijwilligers van Stichting Groot Verzet tegen Kanker die het mede mogelijk maken dat de teams in september de Mont Ventoux beklimmen, hielden hun informatieavond bij IntermeZZo. Ongeveer dertig personen werden door het bestuur van de stichting geïnformeerd over wat er van hen verwacht wordt in september. Dit bezoek was natuurlijk een mooie gelegenheid voor IntermeZZo-manager Yvonne Baars om al het moois dat IntermeZZo biedt aan mensen met kanker en hun naasten onder de aandacht te brengen. 

Wil je meelopen of fietsen met Groot Verzet tegen Kanker in september? Je kunt je nog tot eind mei inschrijven en aansluiten bij het team van IntermeZZo: www.grootverzettegenkanker.nl/teams/intermezzo-zwolle-leven-met-en-na-kanker

Haringparty businessevent

IntermeZZo is dit jaar hét goede doel van de Zwolse Haringparty op 19 juni. Zoals op de website van de haringparty te lezen is dit: het leukste UITJE van Zwolle! Een heerlijk relaxte avond voor ondernemers, met vrolijke, zomerse muziek, lekkere gerechten en drankjes, foodtrucks, wijnbars, ontmoetingen met oude en nieuwe maatjes en veel gezelligheid. Zoals ieder jaar ontbreekt ook de veiling van een vaatje haring en andere bijzondere veilingitems niet. Daarnaast worden er gedurende de avond mooie prijzen verloot. En dat alles in de sfeervolle ambiance van een zomers festival. De Zwolse Haringparty is hét Zwolse businessevent dat het begin van de zomer inluidt!

De drie Zwolse Rotaryclubs, Rotary Zwolle, Rotary IJsselland en Rotary Zwolle-Noord, en Rotaract Zwolle zijn initiatiefnemers van de Haringparty. Om die reden bezoekt IntermeZZo-manager Yvonne Baars alle drie de Rotaryclubs om het verhaal van IntermeZZo over te brengen en ze dus flink warm te maken voor dit goede doel. Op de eerste avond waren de reacties heel positief: ‘wat bijzonder en mooi dat dit er is in Zwolle’, en ook dat IntermeZZo zoveel vrijwilligers heeft die zich geheel belangeloos inzetten ontroert!

Oproep Zet Een Stap Tegen Kanker

Zet Een Stap Tegen Kanker draagt IntermeZZo een warm hart toe. En wij hen. In 2022 bracht hun onvergetelijke wandelestafette op het terrein van de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle ruim elfduizend euro op voor IntermeZZo. Om dit prachtige evenement weer te kunnen organiseren, doen ze een oproep: ze zoeken nieuwe bestuursleden en vrijwilligers. Mocht jij, of iemand in je omgeving, iets zinvols voor een vrijwilligersorganisatie als deze willen betekenen, dan horen zij dit graag. Bel of mail: Robert Immink robertimmink@outlook.com.

Gratis mutsjes Fighting Cancer

Er zijn gratis prachtige mutsen verkrijgbaar bij IntermeZZo. Dames van Fighting Cancer haken deze speciaal voor mensen met kanker. Wanneer je je haar verliest tijdens de behandeling is het erg fijn om iets op je hoofd te dragen. De mutsjes zijn voor zowel dames als heren en van honderd procent katoen of van honderd procent acryl, ze kunnen ook speciaal op maat of kleur gemaakt worden. Anita Stoker is één van deze dames; zij haakt en bracht alles bij IntermeZZo. 

Glas-in-loodstudenten

Studenten van de opleiding glas-in-lood maken speciaal voor IntermeZZo een prachtig kunstwerk. Of misschien wel meerdere? Het is de samenwerkopdracht van hun studie glazenier bij Glasloods 038 in Zwolle. We kunnen niet wachten op het eindresultaat.

Tulpen 

Het is rondom ons gebouw en in onze tuin in een keer lente geworden. In december gingen maar liefst zeshonderd bloembollen de grond in. Met dank aan Rotaryclub Zwolle. Met de aankoop van die tulpenbollen steunen de leden van Rotaryclub Zwolle de wereldwijde Rotary-actie End polio now. En met al die bloembollen brachten ze kleur bij lokale goede doelen zoals IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker. Dankjewel Rotaryclub! Namens IntermeZZo en al die vrijwilligers en gasten die genieten van onze tuin.

Houtsnippers

IntermeZZo kreeg tien ton houtsnippers van A. de Jonge Maai- en Groenonderhoud uit Sint Jansklooster. Hiermee worden alle paden in de tuin binnenkort weer voorzien van verse snippers. Veel dank voor deze berg!

Een actie organiseren

IntermeZZo is een ANBI-stichting en afhankelijk van giften, sponsoring en donaties. Met de hulp van vele bijdragen, in welke vorm dan ook, ondersteunen we mensen met en na kanker. We helpen onze gasten om hun veerkracht en regie te hervinden. Wil je IntermeZZo ook steunen of een actie organiseren? We zijn blij met iedere gift, donatie, actie en met een aanbod om vrijwilligerswerk bij ons te doen. Steun mensen met kanker en neem contact op met manager Yvonne Baars via het algemene telefoonnummer 088 624 6088. 

Nieuwe activiteiten 

Ontmoeting voor glioompatiënten & naasten

Voor mensen met kwaadaardige hersentumoren (glioom) en hun naasten biedt IntermeZZo laagdrempelige ontmoetingsmomenten. Collega’s uit het team van IntermeZZo dachten vorig jaar mee en werkte mee aan een informatieve ontmoetingsavond bij Isala voor deze groep. Die avond gaven glioompatiënten en hun naasten aan dat ze waardevol vonden elkaar te ontmoeten en dat daar meer behoefte aan is. Daarom biedt IntermeZZo dit jaar ontmoetingsbijeenkomsten onder begeleiding van twee gastvrouwen. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 14 juni van 14.30 uur tot 16 uur. Bijdrage 2,50 euro. Het is fijn om te weten wie er komt. Kom langs of bel met IntermeZZo om je aan te melden: Telefoonnummer: 088 624 6088. 

Voorlichting Erfrecht

Erfrecht, schenken, een testament of een levenstestament zijn onderwerpen die we vaak voor ons uit schuiven. Het zijn zaken waar we liever niet te veel over nadenken. Toch is dat jammer, want wie bij leven zaken goed regelt, zorgt goed voor de mensen die achterblijven. 

Misschien denk je dat het ingewikkeld is? Weet je niet waar te beginnen? Vraag je je af wat je moet regelen? Of wat je kunt regelen? Speciaal voor mensen met kanker en hun naasten vertelt Anne-Marie Smelt, notaris bij notariskantoor Het Notarieel, wat je allemaal kunt vastleggen, zodat het straks goed geregeld is. De voorlichting Erfrecht, schenken en (levens)testament is twee keer per jaar. Dinsdag 4 juni om 15 uur is de eerste bijeenkomst. Kosten 5 euro en graag aanmelden bij IntermeZZo.

Speciale AYA-Activiteiten

De komende maanden staan er twee speciale activiteiten gepland voor jonge mensen met kanker. AYA’s (Adolescent and Young Adult) die de diagnose kanker tussen pakweg hun 18de en 39ste kregen. Op dinsdagavond 14 mei is er een lachworkshop en op zaterdag 8 juni slopen ze samen enkele auto’s. Beide activiteiten zijn georganiseerd na wensen vanuit deze groep.

Lachworkshop

Een lachworkshop lijkt misschien een vreemde combinatie met kanker, maar lachen gaat niet alleen over humor. Lachen gaat ook over ontspanning, ontlading en verwerking. De lachworkshop duurt 45 minuten en wordt tijdens de AYA-avondlounge gegeven door lachcoach Ilona Bloeme.

Dinsdag 14 mei. Inloop vanaf 19.20 uur. Start 19.30 uur tot ongeveer 21 uur. Bijdrage 5 euro. Meld je aan bij IntermeZZo 088 624 6088.

Ragecar – Auto slopen 

De activiteit ‘auto slopen’ is voor AYA’s die hun emoties eruit willen gooien en samen een hoop lol willen beleven. Op de autosloperij Marsparts staan voor de groep drie auto’s klaar samen met graffiti en ‘wapens’, waarmee de auto’s van Ragecar gemolesteerd kunnen worden. Ragecar biedt deze activiteit kosteloos aan voor AYA’s van IntermeZZo.

Zaterdag 8 juni. Van 10.30 tot 11.30 uur. Op locatie bij Ragecar, Graham Bellstraat 13 in Zwolle. Meld je aan bij IntermeZZo 088 624 6088.

En dit komt er ook nog aan…

Donderdag 9 mei IntermeZZo gesloten ivm Hemelvaartsdag.
Maandag 20 mei IntermeZZo gesloten ivm Pinksteren.
Woensdag 22 mei Kidsmiddag Blotevoetenpad bij de Nooterhof.
Zaterdag 1 juni Dag voor gezinnen, kinderen en ouders, waar kanker speelt.
Zaterdag 29 juni Themadag ongewenst kinderloos tijdens en na kanker voor AYA’s.

Blog – Op een mooie Pinksterdag

Dit keer hebben we een gastblogger. Een ‘oude’ bekende van IntermeZZo: Marlies Mestrom. Marlies nam vorig jaar pensioen van haar communicatiewerkzaamheden. Ze was jaren betrokken bij IntermeZZo en onze gasten. Ieder jaar rond Pinksteren denkt ze terug aan die ene gast. Die gast die zo hard leek: “Ik weet wel dat ik overkom als een cactus”, zei ze eens, “maar van binnen ben ik een watje.” Lees hier waarom Marlies juist met Pinksteren aan haar denkt. 

Aanbevolen: luister naar de podcasts van IntermeZZo

In de podcast Over leven met kanker, spreekt IntermeZZo met gasten, professionals, vrijwilligers en anderen die betrokken zijn in de wereld waar kanker een rol speelt. Informatie en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af. Ieder maand verschijnt een nieuwe podcast. 

Onze nieuwste podcast – Over leven met kanker – Oog voor jezelf

Leefstijlcoach Esther Timmers geeft bij IntermeZZo de workshop Oog voor jezelf. Hierin geeft zij handvatten waarmee je zelf het leven met of na kanker meer in balans kunt brengen. Esther vertelt over het belang van ontspanning, slaap, energie, voeding, beweging en verbinding. Met een vleugje humor!

Oog voor jezelf geeft je inspiratie om zelf aan het leefstijlroer te gaan staan (info over leefstijlroer vind je op www.artsenleefstijl.nl). Voor belangstellenden, de website van Esther is: www.oogvoorjezelfcoaching.nl

Meedoen aan de workshop? Dat kan op dinsdag 23 mei van 10 tot 12 uur, bijdrage 5 euro. Aanmelden bij IntermeZZo. Bel 088 624 6088 of loop binnen. Onze locatie aan de Dokter Van Thienenweg 1A in Zwolle is iedere werkdag geopend tussen 9 en 17 uur.

Luister deze en andere afleveringen via deze link: 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye