Nieuwsbrief Herfst:  Zoom in en je ziet van alles 

Tussen de regenbuien door, terwijl de wind de blaadjes laat vliegen alsof het sneeuwt, kan het zo opeens gaan glinsteren. Het zonlicht weerkaatst op alle regendruppels en maakt het onzichtbare zichtbaar. Zoom in en je ziet van alles groeien. Hoewel schijn bedriegt zit ook de boomstronk in de tuin van IntermeZZo nog vol leven. Koraalzwammetjes. Fluweelpootjes. Judasoren. Alleen de namen verwonderen al. Het is herfst! En voor IntermeZZo is dat traditioneel gezien het moment om te denken aan: oliebollen. Huh oliebollen? Ja!

Oliebollenactie

De lekkerste oliebollen koop je voor het goede doel. De Zwolse Stadsbakker bakt zijn verrukkelijke prijswinnende oliebollen en appelbeignets ook dit jaar weer voor IntermeZZo. Bestel ze nu via de website van IntermeZZo www.intermezzo-zwolle.nl/acties/oliebollenactie-2023. Je haalt bestelling op een afgesproken tijdstip, op 30 of 31 december bij IntermeZZo. Met je fiets of auto rij je door onze drive-thru. Zonder lange wachtrijen, maar met sfeervolle winterse gezelligheid én voor het goede doel. Vooral de donkere uurtjes op zaterdag 30 december zijn extra sfeervol. Denk aan de lichtjes, muziek, kortom een fijn moment om het gezellige winterse oudejaarssfeertje bij IntermeZZo te komen proeven. 

Kaasactie

Ruim 800 kilo kaas van Rouveen Kaasspecialiteiten is dinsdag 14 november ingepakt voor 270 kaasliefhebbers! Dank Egbert Koersen, Asje Riezebos, René van der Have, Jacques Hoogendoorn, Fred Dalhuisen, Wim van Enteren en hun team voor het organiseren van deze actie. En de opbrengst van al deze kaasverkoop is straks voor IntermeZZo. 

Ook een actie organiseren?

IntermeZZo is een ANBI-stichting en afhankelijk van giften, sponsoring en donaties. Met de hulp van vele bijdragen, in welke vorm dan ook, ondersteunen we mensen met en na kanker. We helpen onze gasten om hun veerkracht en regie te hervinden. Wil je IntermeZZo ook steunen of een actie organiseren? We zijn blij met iedere gift, donatie, actie en met een aanbod om vrijwilligerswerk bij ons te doen. Steun mensen met kanker en neem contact op met directeur Corine den Hollander via het algemene telefoonnummer 088 624 6088. 

Negentienduizend euro 

Negentienduizend euro! Dankzij Team IntermeZZo. Dit team van wandelaars, hardlopers en fietsers bedwong de Mont Ventoux op bloedhete dagen in september. Naast bloed, zweet en tranen leverde het een heel mooi bedrag op: maar liefst negentienduizend euro voor ons IPSO centrum. En datzelfde bedrag gaat ook naar KWF. Yvonne Baars en Corine den Hollander ontvingen namens al die toppers die welverdiende cheque van Diana Teckelenburg van Groot Verzet tegen Kanker. Met dank aan iedereen die meeging de berg op. Tot het laatste moment waren zij actief om sponsoring binnen te halen. En natuurlijk, namens onze gasten, dank aan alle lieve sponsoren!

Nieuw Tai chi Qigong-workshop

Met de zesdelige workshop Tai chi Qigong hervind je balans, zorg je dat je ontspant en dat tegelijkertijd je energie weer gaat stromen. In zes lessen leer je oefeningen gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Of zoals docent Karel Meijer zegt: “Met Tai chi Qigong word je je eigen acupuncturist en behandel je jezelf wanneer jij dat nodig vindt, maar dan zonder naalden.” Meedoen aan de zesdelige workshop? Bel IntermeZZo.

Algemene ledenvergadering IPSO

Met ondersteuning van KWF ontwikkelt de IPSO-organisatie zich. Dat heeft voordelen voor de leden, de centra voor leven met en na kanker. IntermeZZo is sinds de oprichting aangesloten bij de brancheorganisatie die IPSO is. Een belangrijk doel is de landelijke professionalisering. Centra voor leven met en na kanker moeten aan kwaliteitseisen voldoen. Een onderdeel daarvan is dat alle vrijwilligers een training krijgen. Alle aanwezige centra kregen het boek Leef geschreven door Erna Oosterveen. Erna ondersteunt IntermeZZo twee keer per maand als wandelcoach.

Blog ‘Je leeft tenminste nog’

Soms is een luikje in je lijf of hoofd heel handig. Zo’n luikje waardoor iemand even naar binnen kan kijken om te zien hoe het werkelijk met je gaat. Dat wenste M. toen ze voor de zoveelste keer te horen kreeg dat ze er zo goed uit zag. Je leest de persoonlijke blog hier: ‘Je leeft tenminste nog’

Cadeaubon IntermeZZo 

Schenk iemand een ❤️ onder de riem. De diagnose kanker komt vaak hard binnen, ook wanneer je naast iemand staat. Je voelt je soms zo machteloos, wilt graag iets doen, maar weet niet wat. Je gunt iemand een hart onder de riem. Met een cadeaubon van IntermeZZo geef je precies dat. De cadeaubonnen zijn er in twee prijsklassen – tien euro en vijftien euro. Voor dat bedrag is er altijd iets prettigs te vinden bij IntermeZZo. Daarbij schenken we uiteraard een heerlijk kopje koffie of thee in onze gezellige woonkamer. Aan te schaffen bij IntermeZZo. 

In de podcast Over leven met kanker, spreekt IntermeZZo met gasten, professionals, vrijwilligers en anderen die betrokken zijn in de wereld waar kanker een rol speelt. Informatie en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af. Ieder maand verschijnt een nieuwe podcast. 

Onze nieuwste podcast – De gast Louise van Gaans

Louise kreeg in 2014 de diagnose: Polycythemia Vera, een zeldzame vorm van chronische beenmergkanker. Zij vertelt over de impact van de ziekte, de zoektocht naar de juiste behandeling en hoe ze de regie op haar leven mét kanker herpakte. Bij IntermeZZo vond Louise steun in ontspannende activiteiten, wandelcoaching en vooral in de cursus ‘Omgaan met stress’. Zo vond ze tools om grip te krijgen op het veranderde leven. Dat leidde soms tot verrassende keuzes… Met een rugzak aan ervaring in het hbo, start Louise binnenkort als gastvrouw en wordt ze actief bij de cursus ‘De 7 bronnen van levensvreugde’. Een nieuw, betekenisvol pad!

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye