Positief!

Afgelopen weken zijn we gestart met twee nieuwe activiteiten en ooh, wat beleven onze gasten hier veel plezier aan! En zij leren veel, zo lieten de deelnemers spontaan weten. We hopen dat onze nieuwe mannenactiviteit ook zo veel positieve respons zal krijgen…  Positief is ook de uitslag van het landelijk onderzoek in opdracht van KWF en IPSO. Gasten van huizen voor psychosociale zorg werden bevraagd over het effect van nazorg op de kwaliteit van leven. IntermeZZo kwam heel positief naar voren. 
En ja, het voorjaar is in aantocht en daarmee komt de inrichting en de opening van de KindermeZZo-tuin dichterbij.

Onderzoek bewijst meerwaarde IntermeZZo

Bureau Sinzer verrichtte het onderzoek. Van de respondenten kwam bijna 20 % vanuit IntermeZZo. We hebben onze gasten actief benaderd om mee te doen omdat we zelf graag willen weten hoe gasten ons beoordelen. Maar liefst 96 % van onze bezoekers ervaart een positief effect en 84 % van de bezoekers vindt dat door het bezoek aan IntermeZZo hun kwaliteit van leven is verhoogd! Het grootste effect wordt vastgesteld op het maatschappelijk functioneren, gevolgd door mentaal functioneren, kwaliteit van leven en dagelijks functioneren. Uit het onderzoek blijkt nadrukkelijk dat nazorgcentra de zelfregie stimuleren en bijdragen aan activering en meedoen binnen de samenleving. Wat daaraan bijdraagt is dat landelijk 54%, en specifiek bij IntermeZZo zelfs 69% van de gasten aangeeft zich energieker te voelen door de ondersteuning. Een belangrijk onderzoeksresultaat omdat vermoeidheid klacht nummer één is bij kanker!

De ondersteuning werkt ook kostenbesparend, voornamelijk op gebied van terugkeer naar werk. IntermeZZo zet daar sterk op in door speciale voorlichting over het onderwerp ‘Weer gaan werken’, met inzet van een ter zake gespecialiseerde Arbo-arts.

Bureau Sinzer heeft aangegeven dat met een voorzichtige inschatting en bij de huidige aantallen, het specifiek voor arbeidsparticipatie, nu al gaat om een landelijk bedrag van rond de 8 miljoen euro per jaar. 

Kijk voor het hele nieuwsbericht op de website van IntermeZZo:

Lekker koken, ook als eten moeilijk is

De serie kookworkshops nieuwe stijl ging van start in onze goed toegeruste keuken. Dit onder leiding van kok Dortji van Sliedregt-Roemahlewang. De kookworkshops zijn speciaal gericht op mensen met veranderde smaakbeleving of eetlust tijdens of na de behandeling van kanker. Vijf gasten bij wie kanker dichtbij is, leerden wat je kunt doen als eten moeilijk is. Dortji werkt met biologische producten van het seizoen en/of uit de streek. Haar adviezen zijn heel persoonlijk, gericht op ieders eigen probleem of vraag. Na het koken werden de gerechten gezellig samen gegeten in de huiskamer. Gastvrouw Helma begeleidde de middag en avond en genoot van de positieve sfeer. Elke seizoen geeft Dortji een serie van 3 kookworkshops. Daar is IntermeZZo zeer blij mee!

Mooie gesprekken aan het fornuis, persoonlijk advies krijgen en samen eten na het koken.

Schrijfsalon: creatief schrijven helpt

“Luisteren naar je pen”, dat was het motto waarmee de 1e schrijfsalon bij IntermeZZo van start ging. De deelnemers schreven gedurende anderhalf uur hun eigen gedachten en levensthema’s op in een mooi opschrijfboek. Dit onder leiding van schrijfcoach en gastvrouw Atty. Schrijven zoals Atty dit voorstelt, is een creatieve manier van uiten en begrijpen wat er in je leeft. De deelnemers gaven aan het bijzonder en positief te hebben ervaren en ook de veilige setting en goede sfeer die Atty creëerde, erg te waarderen. De meeste deelnemers gaan wéér naar de tweewekelijkse schrijfsalon.

Nieuwe activiteit: Aikido. Voor mannen.

Steeds meer mannen komen over de drempel bij IntermeZZo. Bijna al ons aanbod is geschikt voor vrouwen én mannen, enkele speciaal voor vrouwen. Een nieuwe cursus is nu exclusief voor heren: Aikido.  Laagdrempelige oefeningen vanuit de Japanse krijgskunst, die gaat over het verdedigen van jezelf door het vinden van harmonie met je omgeving. Uitschakelen van de tegenstander (kanker) door zich met hem/haar te verbinden. Uitdagend, gezond, beetje stoer en anders-dan-anders. Doel is de eigen balans te hervinden. Docent Sander Strating gaat vanaf 25 april elke twee weken aan de slag met een groep van 6 mannen. We zijn benieuwd hoe de deelnemers het gaan ervaren.

Uitnodiging 1: Ga je mee de Mont Ventoux op?

Donderdag 28 maart om 19.30 uur is er een informatieavond voor belangstellenden om voor IntermeZZo de Mont Ventoux te beklimmen op 5 en 6 september dit jaar. Met team IntermeZZo of met je eigen (medewerkers)team, sportgroep, vriendenclub of familie vóór KWF/IntermeZZo. We vertellen op de info-avond hoe het in 2019 in zijn werk gaat als je mee wilt wandelen, hardlopen of fietsen. Wat kun je verwachten, hoe kun je je voorbereiden, wat moet je investeren en wat levert het op voor IntermeZZo én gerichte onderzoeken door KWF? Voor een sfeerimpressie tonen we een filmpje en enkele foto’s van afgelopen jaar. Corine den Hollander, die als teamcaptain 2018 de berg op wandelde, zal samen met fietser Nico en hardloopster Henny, vertellen hoe zij deze sportieve uitdaging hebben ervaren.

Het is de 13e editie die de Stichting Mont Ventoux organiseert. Meer info op: www.grootverzettegenkanker.nl

Overweeg je de uitdaging aan te gaan? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 28 maart door te bellen met IntermeZZo (038) 424 6088) of een bericht te sturen naar info@intermezzo-zwolle.nl

Uitnodiging 2: sponsorenbijeenkomst op 17 mei in stadscafé Blij

De jaarlijkse sponsorenbijeenkomst heeft twee bijzondere tintjes:

  • Afscheid van bestuurslid Jacco Vonhof na 10 jaar. We zijn verheugd dat Jacco, thans ook voorzitter van MKB-Nederland, als gastspreker zal fungeren.
  • We zijn blij met de betrokkenheid van onze sponsoren. We weten ook dat naast hen vaak partners staan die zich ook bij IntermeZZo betrokken voelen en nader willen kennismaken. Daar nodigen wij onze sponsoren uit, samen met hun partner, voor onze ‘aangeklede borrel op de vrijdagmiddag’.
  • Een officiële uitnodiging met aanmeldoptie volgt binnenkort.

Save the date: vrijdag 17 mei van 16.30-18.30 uur.

Agenda verder in 2019

In onze blogbrieven geven we de lezer een inkijkje in wat er zoal op de agenda staat van IntermeZZo. Elke uitgave is er weer een update wat we verder in 2019 in petto hebben

Zaterdag 11 mei  van 14.30-16.30 uur: opening KindermeZZo-tuin.

Het wordt een feestelijke bijeenkomst, vooral gericht op kinderen, om wie het gaat bij KindermeZZo. Natuurlijk heeft de opening een klein officieel tintje, want wethouder René de Heer zal de openingshandeling verrichten, samen met Clown Ziezo. Je bent als relatie van harte uitgenodigd, maar wel mét kinderen of kleinkinderen!

Donderdag 27 juni: jaarlijkse solextourtocht voor ondernemers.

Meer informatie volgt in de komende edities van onze blogbrief.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye