Reuring in de zomer

Gepubliceerd: 2 juli 2019

In deze blogbrief de highlights van de afgelopen weken en een blik op de komende maanden. Een boel reuring bij Nazorgcentrum IntermeZZo, in de positieve zin van het woord! Lees maar…. Deze blogbrief gaat over de zomerperiode. In september komt de volgende blogbrief uit.

Solextoertocht levert 18.500 euro op!

Voor het 6e jaar in successie werd op donderdag 27 juni de jaarlijkse solextoer gehouden. Een geweldige netwerkdag die lekker ontspannen verliep. Met aan het einde de opbrengst bestemd voor IntermeZZo: € 18.500,– Het werd een prachtig evenement op een zomerse dag. Zo’n 50 ondernemers snorden netwerkend en genietend door de regio. Intussen natuur, cultuur en historie opsnuiven. Na de rit in restaurant de Mol de apotheose met een buffet, bbq, de veiling en de bekendmaking van de opbrengst: 18.500 euro! Een geweldig bedrag voor “het goede werk van IntermeZZo en KindermeZZo”. Een prachtig slot van een mooie dag. Manager Corine den Hollander vertelt over het belang van ondersteuning van volwassenen met kanker, gezinnen waarin een ouder de diagnose kanker krijgt en specifieke steun aan de kids. Bestuursvoorzitter Gaston Sporre bedankt de organisatie Solextoer die al 6 jaar achtereen een enorme inzet toont. Oprechte dankbaarheid aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd, catering, muziek, begeleiding, deelnemers en bieders op de veilingstukken!

Links Wim van Enteren, rechts Wim Sloots, initiatiefnemers.
Opluistering door de Zwolse Voice senior deelnemers.

Kidsmiddag in Dinoland afsluiter van 1e seizoen

Woensdag 19 juni werd het 1e seizoen van KindermeZZo afgesloten met een uitstapje naar Dinoland. Maar liefst 14 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar namen deel. De drie vertrouwde vrijwilligers Marielle, Jolanda en Nancy begeleidden de kinderen. Klimmen, klauteren, smullen, elkaar helpen, spelen met zand en water. Een dag met een gouden randje, zo bleek ook uit de verhalen die de kinderen thuis aan hun ouders vertelden.

Spannend …
Nog spannender …

Ronde Tafel 19 biedt twee x sloepentocht aan + cheque!

Hoe fijn is het als we zó maar een aanbod krijgen om onze gasten een ontspannen moment te laten beleven. Ronde Tafel 19, een club voor mannen tussen 21 en 40 jaar, bood IntermeZZo een sloepentocht door de Zwolse grachten aan voor gasten. Na wat brainstormen bleek dat IntermeZZo wel een speciale ‘mannentocht’ wilde, inspelend op het toenemend aantal mannen dat IntermeZZo bezoekt. Deze liep inderdaad binnen 2 dagen vol met aanmeldingen. Op 25 juni stapten de heren in, inclusief de 2 gastheren die IntermeZZo rijk is alsmede de Aikido-docent. Een week later stapten opnieuw gasten (m/v) in voor de 2e tocht. Ook deze was in mum van tijd volgeboekt en mensen genoten enorm van de ontspannen avond uit. Even de aandacht afgeleid van kanker en ziekzijn. Genieten van goede gesprekken met de mannen van RT19, elkaar en lekkere hapjes en drankjes. En toe, óók nog een cheque van 5.000 euro voor Intermezzo en KindermeZZo. Het resultaat van de zogenaamde ‘aspergeactie’. Voor manager Corine den Hollander kon de avond niet meer stuk! Want als geen ander weet zij wat er nodig is om de nazorg te bieden die mensen met kanker, hun naasten en hun kids nodig hebben … Weer zo veel plannen en mogelijkheden die gerealiseerd kunnen worden. Grote dank aan de mannen van RT19.

Sloep vol mannen in de Zwolse wateren
Een sloep vol m/v …
En dan ook nog een prachtige cheque!

Agenda verder in 2019

In onze blogbrieven geven we de lezer een inkijkje in wat er zoal op de agenda staat van IntermeZZo en KindermeZZo. Elke uitgave is er weer een update wat we verder in 2019 in petto hebben.

31 augustus: Oldtimertourtocht voor gasten

Al een aantal jaren in successie wordt aan het eind van de zomer een Oldtimertourtocht georganiseerd door de Triumph TR club. Gasten mogen op de riante parkeerplaats bij IntermeZZo instappen en hun privéchauffeur bijstaan met navigeren door de streek naar de zandsculpturen. Daar wordt geluncht; de dag wordt afgesloten met een hapje en drankje bij IntermeZZo. Het is een geweldige dag-uit die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 31 augustus.

5 september: start mannenprogramma met BBQ en bierproeverij

Vanaf september is er voor mannen (met kanker of mannen van wie een naaste kanker heeft) een speciaal programma. Er was al de cursus Aikido, er komen 2 mannen-momenten per maand bij: één thema-avond en één inloopmiddag. Het programma krijgt invulling met inzet van (zoals de drie mannen zichzelf noemen) Triple S: Stephan (gastheer algemeen), Salo (gastheer mannenprogramma) en Sander (docent Aikido). Op donderdag 5 september is de aftrap van het mannenprogramma met van 18.00 – 21.00 uur een barbecue met bierproeverij in de tuin van IntermeZZo. Later meer over dit thema.

Triple S: Stephan, Sander en Salo

5 en 6 september: Team IntermeZZo gaat de Mont Ventoux op

De Franse Mont Ventoux beklimming vindt plaats op 5 en 6 september dit jaar. Mensen die de berg op gaan, doen dit voor een goed doel: KWF en een zelf aan te wijzen doel. Negen wandelaars en fietsers gaat als Team IntermeZZo de berg op. Ook gaan er individuele mensen of groepjes de kale berg bedwingen voor IntermeZZo, fietsend of lopend. Het is een sportieve uitdaging, gekoppeld aan goede doelen in het kader van kanker: KWF en IntermeZZo. Daarnaast is het voor elke deelnemer een persoonlijke beleving, te midden van anderen die op de één of andere manier met kanker te maken hebben (gehad). Dankbaarheid, hoop, mooie herinneringen, een mijlpaal neerzetten, rouw, uitdaging, er zijn allerlei doelen en emoties die mensen in beweging zetten! Wil je steunen/sponsoren? De teamleden zijn dankbaar voor alle support maar zoeken nog méér sponsoren tbv IntermeZZo. Kijk op: https://www.grootverzettegenkanker.nl/teamintermezzozwolle

11 september: Kidsfestival met hulp van 30 leerlingen Thorbecke Scholengemeenschap

Dertig leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap gaan in september niet mee op examenreis naar het buitenland. Deze 5-Havo en 6-VWO leerlingen mogen in plaats daarvan een maatschappelijk project kiezen en uitvoeren. Zij kozen voor iets leuks bij de bijna-buren KindermeZZo. Zo ontstond het idee om de aftrap van het 2e seizoen KindermeZZo te ondersteunen. Met alle leuke en creatieve ideeën van de leerlingen en hun twee begeleidende docente, is er een heus Kidsfestival bedacht. Tijdens de schoolvakanties staat KindermeZZo op een lager pitje en woensdag 11 september start dan het nieuwe seizoen met om de twee weken een kidsmiddag. Drie pedagogische geschoolde en ervaren vrijwilligers begeleiden de groeiende groep kinderen die de kidsmiddagen bezoeken.

Zomerperiode: maatwerk aan ouders & kinderen in zomerperiode

Als service aan de ouders, is er tijdens de schoolvakantie de mogelijkheid op afspraak de kinderen bij KindermeZZo te brengen als daaraan binnen het gezin behoefte aan is. Immers, de kinderen zijn dan veel thuis en dan kan het fijn zijn éven uit de situatie te kunnen stappen naar een andere vertrouwde omgeving als KindermeZZo. De vrijwilligers zijn flexibel oproepbaar. Zo wil KindermeZZo maatwerk bieden aan gezinnen waar kanker speelt.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye