Nieuwsbrief Stil wordt het nooit bij IntermeZZo

Gepubliceerd: 20 juli 2023

De zomervakantie staat weer voor de deur. We merken dat er ‘in huis’ wat minder activiteiten zijn, want ook een aantal van onze professionals genieten van een welverdiende vakantie. 

Misschien is dat ook wat er op jouw programma staat? Even opladen. Reflecteren op het afgelopen half jaar. En misschien ontdek je dat je meer zingeving in je leven zoekt? Denk dan aan IntermeZZo. We zoeken nieuwe gastvrouwen en gastheren, en ook professionals zoals masseurs. 

Aangezien kanker geen vakantie neemt, blijft IntermeZZo gewoon geopend tijdens de vakantieperiode. Onze gastvrouwen en gastheren blijven iedereen ontvangen die behoefte heeft aan een gesprek of een andere vorm van ondersteuning. Want samen maken we het verschil voor onze gasten die leven met en na kanker. 

Stil wordt het nooit bij IntermeZZo, je leest het in deze nieuwsbrief!

13 september vriendenbijeenkomst voor relaties en sponsoren 

Woensdag 13 september is dé zakelijke vriendenbijeenkomst voor relaties en sponsoren bij IntermeZZo. We hopen zo onze groep sponsoren en vrienden uit te breiden en iedereen bij te praten over alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast wordt het een verbindende dag. Ook omdat onze zakelijke vrienden, die IntermeZZo een warm hart toe dragen, elkaar ontmoeten. Samen zorgen we ervoor dat we mensen die leven met en na kanker hun veerkracht terugvinden zowel fysiek en mentaal.

KWF investeert in IPSO

“Het is belangrijk dat IntermeZZo wordt herkend als IPSO-centrum”, zegt IntermeZZo-directeur Corine den Hollander. Er is een nauwe samenwerking tussen KWF en IPSO. Sinds 2022 timmeren ze flink aan de weg om het belang van psychosociale zorg bij kanker onder de aandacht te brengen van politiek en zorgverzekeraars. Ook financieel investeert KWF in alle 81 IPSO-centra in Nederland. Met zestien miljoen euro van KWF kan elk IPSO-centrum tot en met 2025 een betaalde kracht aannemen en wordt de brancheorganisatie IPSO ondersteund. Gaandeweg wordt IPSO steeds meer een merk. Een kwaliteitsmerk voor gasten van ons centrum. Vandaar dat IntermeZZo nu de naam gebruikt: IPSO Centrum IntermeZZo. Binnen IPSO heeft IntermeZZo de A-status vanwege het uitgebreide programma, de kwaliteit van het aanbod en de locatie.

Onze bijzondere vrijwilligers

Mensen die belangeloos de tuin onderhouden, klusjes doen, de website onderhouden, ons nieuwe logo vormgeven en ook ‘even’ alle folders opnieuw opmaken, mensen die zorgen dat deze nieuwsbrief bij jou in de mailbox komt, dat de oldtimertoertocht ook dit jaar weer georganiseerd wordt, al die mensen die nadenken over welke activiteit ze voor IntermeZZo en haar gasten kunnen organiseren. Zij doen dat vanuit hun hart, vanuit betrokkenheid met IntermeZZo. Het zijn onze bijzondere vrijwilligers en tevens professionals. We waren dan ook blij dat zij maandag 17 juli een hapje en een drankje kwamen doen. En naast het woord van dank bracht Corine ze natuurlijk op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen IntermeZZo.

Stichting Kanker.nl bestaat 10 jaar

Namens IntermeZZo was Corine den Hollander op 15 juni aanwezig bij de slotconferentie van Stichting Kanker.nl. Op Landgoed De Horst in Driebergen ontving directeur-bestuurder Chris Fentener van Vlissingen van onder andere hoogleraar Pauline Meurs mooie input. In het jubileumjaar is Kanker.nl gestart met bijeenkomsten in het land waar ze met (ex-)patiënten, naasten, nabestaanden en zorgverleners in gesprek gingen over welke hulp mensen elkaar onderling kunnen bieden. Zo haalden ze ook bij gasten van IntermeZZo tips voor de toekomst van patiënten.

IntermeZZo gaat Mont Ventoux op

De trainingen zijn begonnen! Op 7 en 8 september beklimt IntermeZZo de Mont Ventoux, met een team van wandelaars en fietsers, samen maar liefst 22 mensen! Wil je hen sponsoren? Team IntermeZZo kan alle financiële support goed gebruiken! Info vind je op de website: www.grootverzettegenkanker.nl. Vijftig procent van de opbrengst gaat naar specifiek onderzoek van KWF en vijftig procent gaat naar IntermeZZo, mits je voor ons kiest. 

Zinvol vrijwilligerswerk?

Waarom zou je überhaupt vrijwilligerswerk doen? De hele dag verhalen over leven met en na kanker… Kanker is zo’n heftig onderwerp… Dat hoort onze vrijwilliger M. regelmatig wanneer zij vertelt over haar vrijwilligerswerk bij IntermeZZo. Ze schreef er een blog over want ‘er zijn voor een ander’ levert haar iets moois op. Dus lees die blog op onze website! PS… als je na het lezen van deze blog ontdekt dat vrijwilligerswerk ook iets voor jou is, neem dan contact op want IntermeZZo heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers! We zoeken onder andere gastheren, gastvrouwen en masseurs.

https://www.intermezzo-zwolle.nl/blogs/vrijwilligerswerk-brengt-mij-in-het-hier-en-nu/

Cadeaubon IntermeZZo 

De diagnose kanker komt vaak hard binnen, ook wanneer je naast iemand staat. Je voelt je soms zo machteloos, wilt graag iets doen, maar weet niet wat. Je gunt iemand een hart onder de riem. Met een cadeaubon van IntermeZZo geef je precies dat. De cadeaubonnen zijn er in twee prijsklassen – tien euro en vijftien euro. Voordat bedrag is er altijd iets prettigs te vinden bij IntermeZZo. Daarbij schenken we uiteraard een heerlijk kopje koffie of thee in onze gezellige woonkamer. Aan te schaffen bij IntermeZZo. Loop binnen en schenk iemand een ❤️ onder de riem.

Nieuwe activiteit Samen Zingen 

Een nieuwe activiteit bij IntermeZZo: Samen Zingen! Eenvoudige liederen uit de wereldmuziek en mantra’s. Soms verstillend, ingetogen of troostend, dan weer vreugdevol, uitgelaten, krachtig en speels. Ook fijn dat zangervaring niet nodig is, iedere stem is welkom. Samen Zingen gaat over uitdrukking geven aan je gevoel, je hart luchten, voelen dat je leeft, plezier hebben, saamhorigheid ervaren en fitness voor je ziel ondergaan.

Cheque van Dusseldorp BMW 

Corine den Hollander ontving uit handen van Wim Sloots een mooie cheque ter waarde van 1500 euro. Dit bedrag gaat naar KindermeZZo, een onderdeel van IntermeZZo. Hier komen kinderen met een basisschoolleeftijd waar kanker dichtbij is. Met dank aan Dusseldorp BMW Apeldoorn voor het organiseren van de Day of Cyling in april.

Naar Denemarken voor IntermeZZo

Boek nu en ga mee: van vrijdag 8 tot en met maandag 11 september een lang weekend naar het eiland Møn in Denemarken. MTB, hiken, lekker eten, kampvuur, goede gesprekken, livemuziek, genieten van de mooie natuur. Boek nu en je inschrijfgeld gaat naar IntermeZZo. Alle info, foto’s en filmpjes vind je op www.trotseerdetrappen.nl.

Skûtsjesilen voor IntermeZZo

Ga mee: op vrijdag 22 september Skûtsjesilen voor IntermeZZo. Georganiseerd door vriend van IntermeZZo Wim Sloots. Een actieve buitendag. En de opbrengst wordt verdeeld tussen Sampark én IntermeZZo.

Oldtimertoertocht

Onze Oldtimertoertocht, dé IntermeZZo zomerhit, komt er weer aan! Zaterdag 2 september komen 25 prachtige oldtimers-met-privéchauffeur naar IntermeZZo. De geweldige mensen van de Triumph Club Nederland staan klaar om elk met één bijrijder te toeren naar De Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Gasten van IntermeZZo kunnen genieten van een relaxte tocht, een rondleiding door de Orchideeënhoeve (met vlindertuin) en een luxe lunch. Speciaal voor mensen met en na kanker en ook heel leuk voor partners of zoon of dochter! Een dagje hélemaal uit, even niet bezig zijn met ziek-zijn. 

Lezing schrijver Erik Huisman

Woensdag 30 augustus, van 19 tot 20.30 uur geeft Erik Huisman een lezing: ‘Denk je dat je loopblessure hebt, heb je kanker. En niet zo’n beetje ook. Uitgezaaid. Ongeneeslijk. Topfit en doodziek. Tegelijk!’ Met dat scenario kreeg Erik (1960) te maken. Vorig jaar debuteerde hij met zijn boek Mallemolen – Een prachtig kankerjaar. En nu is er Mallemolen 2 – Een machtig kankerjaar. Warm aanbevolen voor iedereen die met kanker te maken krijgt en speciaal voor lotgenoten rondom prostaatkanker.

Alvast voor in je agenda: bijzondere AYA-avond

Dinsdag 19 september treedt inspirator Lisanne Spaander op. Tweemaal kreeg ze kanker; op haar zestiende en op haar achttiende. Ze zegt zelf: “Na alle behandelingen kwam het herstelproces; daar had niemand in het ziekenhuis mij over verteld. Mijn lichaam was op. Hoe herstel ik? Hoe verwerk ik alles wat ik heb meegemaakt? Dit heb ik verwerkt door in mijzelf te duiken. Ik schreef het boek en het liedje: Vechtersbaas.”

En nog steeds schrijft ze liedjes om woorden te geven aan alles en om anderen te inspireren. Het belooft een bijzondere AYA-avond in de tuin van IntermeZZo te worden. Speciaal voor jonge mensen met kanker (AYA’s, zij die de diagnose kanker kregen tussen hun 18de en 40ste jaar). Met een hapje, een drankje en dus livemuziek!

Aanbevolen: luister eens naar de podcasts van IntermeZZo

Corine den Hollander vertelt in onze nieuwste podcast over de groei van IntermeZZo. Marlies Mestrom interviewt haar en vraagt: ‘Hoe komt dat, wat betekent dat voor de gasten, de vrijwilligers, de medewerkers, de locatie en de financiën?’ En zoals we Corine en Marlies kennen is het een interessant gesprek waar ook de warm-menselijke verhalen niet ontbreken. Luister en je bent weer helemaal op de hoogte van ons IntermeZZo.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye