Twaalf mooie jaren …

Op 10 februari tikte IntermeZZo de 12 jaar aan!  

Ooit begonnen we in een deelgebouw van Isala met 500 bezoeken per jaar, nu zijn we royaal gehuisvest in ons goed geoutilleerde gebouw-met-tuin en zo’n 5 a 6 duizend bezoeken op jaarbasis. Ons team groeide van 16 vrijwilligers bij de start naar zo’n 100 vrijwilligers en vrijwillige professionals nu. Wat zijn we daar blij mee en dankbaar voor. Niet voor onszelf (ja, toch ook een beetje…) maar voor al die mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. En natuurlijk voor de kids die bij KindermeZZo erkenning, herkenning en ontspanning vinden. Zonder support van zó veel ondernemers en anderen die ons werk steunen, waren we nooit zo ver gekomen.

Grote betrokkenheid

Ook ons betrokken en gedegen bestuur draagt hieraan stevig bij.

Na 12 jaar neemt de nieuwe voorzitter, Pierre Satink, het stokje over van bestuursvoorzitter Gaston Sporre. Hij heeft drie keer zijn 4-jaarsperiode alle mogelijke inzet geleverd. Ergens in mei hopen we, na 2x uitstel, dan toch een mooie sponsorbijeenkomst te kunnen organiseren in Stadscafé Blij. Dan zullen we verder aandacht besteden aan de bestuurswissel.

Naamsverandering

Alle 81 huizen in NL die psychosociale steun bieden aan mensen geraakt door kanker, krijgen een zelfde onderdeel in hun naam. Dit is landelijk besloten vanuit IPSO, de brancheorganisatie. De meerderheid van de aangesloten leden heeft deze keuze mede gemaakt. Voor IntermeZZo betekent dit dat de titel: Nazorgcentrum vervalt.

Voortaan heten we:  IntermeZZo, centrum voor leven met en na kanker.

Deze toegevoegde regel geldt voor alle huizen. Ieder behoudt de eigen naam, maar in de zogenaamde pay-off is elk huis gelijk. Dit om eenduidigheid te geven in het land richting overheid, medische wereld, stakeholders en de bedoelde doelgroepen. Of dit gaat werken zullen we ondervinden.

Alle huizen passen hun uitingen stapsgewijs aan. IntermeZZo was na 12 jaar wel toe aan een restyling van de huisstijl, dus we pakken deze meteen mee. Jeroen Vels, onze professionele en zeer betrokken vormgever, werkt aan deze klus. Wat we toch al graag wilden is: de herkenbaarheid behouden, maar warmte toevoegen en nu de nieuwe pay-off integreren. We lichten alvast een tipje van de sluier op: het basislogo.

Stapsgewijs worden nu alle onderdelen van de huisstijl aangepakt: de website en andere online en digitale uitingen, folders en ander drukwerk, de gevel, vlaggen, borden enzovoorts. Als we zo ver zijn, zullen we deze verder presenteren!

Weer open na de lockdown!

Op zaterdag 14 december moest IntermeZZo weer ‘op slot’. Hoe fijn was het om half januari weer open te kunnen. Meteen stond het team klaar en konden gasten worden ingepland voor de activiteiten naar keuze. Inmiddels lopen de activiteiten weer vol als vanouds. Ook kleden we het huis weer aan met de bloemen van Robert Exoo, die al die 12 jaren al wekelijks bloemen ter beschikking stelt. Vrijwilligers schikken ze tot vrolijke boeketten.

Vanzelfsprekend houden we stipt de actuele coronamaatregelen in acht zolang deze van toepassing zijn.

Mooie momenten op Wereldkankerdag

Op vrijdag 4 februari 2022 was het weer Wereldkankerdag. Het thema is dit jaar: “Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.” Met een kleinschalig Open Huis trok IntermeZZo tien nieuwe gasten. Tijdens het Open Huis maakten mensen kennis met ontspanningsbehandelingen, gesprekken en de locatie. Door het hele land kregen bezoekers in alle ‘centra voor leven met en na kanker’, een zakje zonnebloemzaadjes mee. De bezoekers waren veelal mensen die eerder de drempel niet namen of voor het eerst beseften dat ze psychosociale ondersteuning nodig hebben. Het betrof zowel patiënten zelf als hun naasten. Hetgeen IntermeZZo biedt, blijkt goed aan te sluiten bij de behoefte van de bezoekers. Mooi is dat de week daarna meteen afspraken in onze boeken stonden voor hen!

De nieuwe bezoekers waren verrast over de mooie locatie, de tuin en het uitzicht. Het viel hun op hoe fris en schoon de locatie er uitziet. Een compliment voor ons team.


Podcast “Over leven met kanker”aflevering 2: jonge moeder met borstkanker vertelt haar verhaal

Sinds januari is IntermeZZo gestart met een nieuw medium: de podcast “Over leven met kanker”.

Heidy Domine vertelt over haar leven met borstkanker en de impact op haar gezin en familie.

Elke 1e van de maand schuift iemand achter de microfoon. Marlies Mestrom van IntermeZZo interviewt face-to-face. Op 1 februari was te gast een jonge werkende moeder, die vertelt wat de diagnose en behandeling betekenen voor haar en haar man, hun jonge dochters. En ook de impact op hun families. Van harte aanbevolen om te beluisteren.

https://open.spotify.com/episode/0op7x211qG2uBf7jaHErBK

Solextoertocht nieuwe stijl

Na een verplichte (corona)rust van 2 jaar gaat de SOLEXTOERTOCHT voor IntermeZZo door. Het plan is om op donderdag 23 juni 2022 de 8ste Solextoer te organiseren. Dit gebeurt door het organisatiecomité. Het concept blijft gelijk aan de zeven eerdere edities: een rit door de mooie omgeving, eten en drinken bij restaurant de Mol en in de avond de veiling. Er is alle ruimte om te netwerken met andere ondernemers. Met het inschrijfgeld én de opbrengst van de veiling, brengen de deelnemers met elkaar een bedrag bijeen voor IntermeZZo.

De nieuwe stijl is de ommezwaai van ‘old school solex’ naar ‘eigentijdse en milieuvriendelijke’ E-shoppers. Maar het wordt steeds lastiger om voldoende veilige solexen op één dag bijeen te krijgen, met een serviceploeg cq bezemwagen. Ook zijn de solexen niet echt schoon voor onze omgeving en de berijders. Daarom gaat de Solextoertocht op de E-toer. Lekker schoon en veilig en net zo gezellig!

Waarom IntermeZZo als goede doel?

Veel acties zijn weggevallen en sommige sponsoren hebben vanwege de eigen bedrijfssituatie niet kunnen geven wat ze hadden gewild. Zo zijn veel inkomsten bij IntermeZZo weggevallen. Als ANBI-stichting is IntermeZZo voor de inkomsten grotendeels aangewezen op sponsoring. De organisatie van de toertocht schrijft: “Wij als organisatie van de Solextoertocht willen IntermeZZo niet in de financiële kou laten staan! En dus gaan we door.

Voor een succesvolle toertocht kunnen niet zonder de steun van ondernemers en anderen die al jaren deze dag tot een geweldig succes maakten. De laatste jaren wisten we met elkaar een opbrengst van rond de € 18.000,- bijeen te Solexen. Safe the date! Eerdere deelnemers hebben een nieuwsbrief in de digitale brievenbus gekregen. Hierin staan de gegevens vermeld hoe je je kunt aanmelden. ” Via onderstaande link vind je het inschrijfformulier. Kun je het meteen regelen!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgTtDza7Zyur-otZks0YSvn37F3KtNaMy4tlgV-D-6f_evkg/viewform

Acties & save-the-date & schrijf je in!

14 mei              Landelijke fietsactie met IPSO-ambassadeur Eveline van der Werff (waarbij IntermeZZo in 2021 aan de bron stond bij haar toer langs alle 75 huizen in NL en bij IntermeZZo startte in mei én finishte in juli)

21-22 mei         24 uurs Zwolse wandelestafette: ‘Zet een stap tegen kanker’

1-2 september Grootverzettegenkanker, beklimming van de Mont Ventoux

https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/intermezzo-centrum-voor-leven-met-en-na-kanker

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye