Véél ontwikkelingen bij IntermeZZo en KindermeZZo

Gepubliceerd: 3 oktober 2018

Bij IntermeZZo en KindermeZZo willen we aansluiten bij wat onze gasten, jong & oud, nodig hebben om de regie op hun leven te herpakken. Dat uit zich veelal in activiteiten en voorlichting op gewenste thema’s.

Goede training van gastvrouwen en teambuilding van ons eigen team hoort daar bij. Ook voorlichting aan verwijzers en het faciliteren van nieuwe ‘doelgroepen’ hoort daarbij. Dit alles met een eigen kleur… Over dit alles lees je onderstaand wat we doen.

NIEUW KindermeZZo gestart

Met een spetterende kick-off gaf Onderwijsminister Arie Slob op zaterdag 15 september het startsein voor KindermeZZo. Het werd een zonovergoten dag met alléén maar blije gezichten. Lees voor een sfeerimpressie ook het blog SLIK!.

Vanaf nu is er elke twee weken een woensdagmiddagactiviteit  voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is. Even ontspannen, wat afleiding met leuke activiteiten en ook ontmoeting met kinderen die in dezelfde situatie verkeren.

KindermeZZo is een groeimodel dat stapsgewijs zal worden uitgebreid. Woensdag 3 oktober ging ‘de kop eraf’ en kwamen een 5-jarige knul met een vriendinnetje naar KindermeZZo voor een speurtocht. De tuin was hun speelplaats, de najaarszon hun begeleider en de yogaruimte een belevingscircuit. Kinderstemmen die jolig klinken en spontaan zingen: “Kom erbij, je bent niet alleen…”

Over 2 weken is er een clownsmiddag en hopen we op méér kids. Want kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt (met alle ontregeling in het gezin van dien), ze hoeven niet alleen te zijn! Voorlichting aan ouders (en leerkrachten) wordt ingezet om aandacht te geven aan deze nieuwe mogelijkheden.

NIEUWe masseurs, schoonheidsspecialisten en stijladviseur: gepassioneerde vakmensen

Naast voorlichting, cursussen en workshops, biedt IntermeZZo veel persoonlijke ontspanning. Nodig in tijden van stress die kanker nu eenmaal oplevert. De vraag daarnaar groeit.

Persoonlijke ontspanning in de vorm van massage, een oppeppende en huid verbeterende schoonheidsbehandeling of  kleur- en stijladvies om je beter in je vel te voelen wanneer je uiterlijk veranderd is.

We zijn zeer verheugd dat we een aantal van deze specialisten enthousiast zien worden voor het werken bij IntermeZZo. De laatste maanden mochten we weer enkele gepassioneerde vakmensen verwelkomen!

NIEUW: IntermeZZo locatie voor landelijk trainingscentrum IPSO

De locatie van IntermeZZo is dusdanig goed geoutilleerd, dat het IPSO (landelijk overkoepelend orgaan voor inloophuizen en nazorgcentra) heeft gevraagd de basistraining in onze voorlichtingsruimte te mogen geven. Natuurlijk ontvangen wij heel graag de collega’s uit den lande van andere centra. Het gaat om trainingen van de vrijwilligers.

IntermeZZo verzorgt koffie en thee plus de lunch voor de cursisten en trainers. Tevens kunnen telkens 4 vrijwilligers van IntermeZZo kosteloos deelnemen aan de training.

Zondagmiddag 7 oktober: Laat je raken tijdens het IntermeZZo Benefietconcert

Een bijzonder concert door  Kamerkoor Collegium Musicum Salland met medewerking van een fonkelnieuw Girls Choir (de ‘tegenhanger’ van jongenskoren) en dwarsfluitiste Mirjam Altena.

De musici nemen de gasten mee op een reis door de tijd met een repertoire dat 400 jaar beslaat.

Het concert is voor deze 2e editie ook weer geïnitieerd door een voormalige gast van IntermeZZo, Otto Rodenburg! Hoofdoel is onze gasten een fijne middag bezorgen.

Locatie: Auditorium in Isala in Zwolle.

Entree: gratis, maar er is een vrije gave. Daarom is het tenslotte een benefietconcert!

Iedereen is welkom, ook kinderen. Aanmelden bij IntermeZZo mag, spontaan komen is ook goed.

9 oktober         IntermeZZo aanwezig bij bijeenkomst Palliatief Netwerk

IntermeZZo is met een stand en informatie aanwezig tijdens een bijeenkomst van het regionaal Palliatief Netwerk. Steeds meer partijen en organisaties werken met elkaar samen om mensen die niet meer beter worden, de meest passende zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden.

De aanwezigen zijn professionals in de zorg. IntermeZZo kan laten zien wat de betekenis van ons nazorgcentrum kan zijn wat betreft steun tijdens de laatste fase van het leven met kanker.

11 oktober       IntermeZZo participeert in Symposium huisartsen tgv 10 jaar Isala Oncologisch centrum

Op donderdag 11 oktober viert onze samenwerkingspartner, Isala Oncologisch centrum, het 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan wordt een symposium georganiseerd voor huisartsen. Corine krijgt spreektijd om missie, visie en noodzaak van psychosociale zorg voor mensen met kanker, onder de aandacht te brengen. Daarnaast kan IntermeZZo met een informatiestand informatie over het voetlicht brengen en aanschuiven bij speeddategesprekken met de huisartsen. Zo wordt wederzijdse kennis en begrip vergroot.

26 oktober       Teambuilding IntermeZZo-team en uitbreiding

Een hele middag wijden de vrijwilligers zich aan een training. Teambuilding, met ieders specifieke inbreng van talenten, staat hierin centraal. Door bewustwording kunnen de teamleden met ieders inbreng het team versterken. De grotere locatie en de uitbreiding van het aanbod vragen meer vrijwilligers. Het team is daarom uitgebreid met een aantal kanjers die elk een dagdeel als gastvrouw fungeren. Sommigen doen er nog extra taken bij.

Binnenkort wordt gestart met zogenaamde dagcoördinatoren. Per dag is er één ervaren vrijwilliger de hele dag aanwezig die het praktische reilen en zeilen op locatie coördineert. Daarnaast zijn er per dagdeel 2 en meestal 3 gastvrouwen aanwezig voor gesprekken en activiteiten met gasten. Plus alle werkzaamheden die ten dienste staan van de gasten.

NIEUW: AYA-lounge, ontmoetingsmiddag

AYA staat voor Adolecent & Youg Adults. Bij mensen van 18-35 jaar die kanker treft, spelen heel eigen vraagstukken over relatie, gezinsvorming, opleiding, werk, toekomstperspectief, enzovoorts. Toenemende aandacht voor jonge mensen met kanker is een landelijke trend met een eigen platform: www.Aya4Net.nl.

IntermeZZo biedt, in aansluiting bij de trend, vanaf 1 november elke vrijdagmiddag een ‘lounge’. Dit is een speciale ontmoetingsgelegenheid voor deze doelgroep. Op basis van vraag en behoefte, zullen themabijeenkomsten worden georganiseerd.

 

 

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye