Verhuisd!

IntermeZZo is verhuisd! De oude stek verlaten en verhuizen was in één dag gebeurd; nu volgt een periode van settelen op de nieuwe locatie.
Aanleiding om onze maandelijkse blogbrief voorlopig te beginnen met een nieuwsoverzicht, bijpraat over wat er speelt. Zo willen we je op de hoogte houden van en betrekken bij ontwikkelingen die IntermeZZo doormaakt. De nieuwsblog eindigt met een agenda van bijzondere acties de komende tijd.
Het 2e deel van de blogbrief bevat een blog, een beschouwing op een (actueel) thema. Deze maand is dat: Tuin van hoop.

Verhuisd … en nu verder!

Enorm blij zijn we met onze prachtige huisvesting aan de dr. Van Thienenweg 1A in Zwolle.
Het bedrijfsleven uit de regio Zwolle heeft zich enorm ingezet met diensten, producten en financiën om het pand te verbouwen. Roparun en Stichting Vrienden van Isala zorgden voor een financiële bijdrage in het geheel.
Door duidelijke belettering, borden en vlag is IntermeZZo goed vindbaar. Dat merken we, want er is veel spontane aanloop van mensen die benieuwd zijn.
Schilderwerk, vloeren, raam- en wandbekleding, verlichting, een nieuwe keuken, een groot tv-scherm voor de voorlichting, het ziet er allemaal prachtig uit!
Ook aan de afwerking van allerlei kleine technische dingen wordt hard gewerkt.
We zijn met bestaand meubilair in de ruimtes getrokken en kijken erg uit naar de komst van zitjes, nieuwe stoelen, kasten en andere meubels.

Settelen en op weg naar IntermeZZo 2.0

Ons nieuwe onderkomen, dat ruim 3 maal zo groot is als de vorige locatie, vraagt een verandering van werkprocessen van de gastvrouwen. Daarom is er elk dagdeel een rondleiding door het gebouw voor vrijwilligers en professionals die dienst hebben. Net zo lang tot iedereen precies weet wat de bedoeling is en de ruimtes optimaal gebruikt worden.
Veel gehoord is de blije constatering van gastvrouwen dat ze niet meer eindeloos met stoelen, tafels en yogamatten hoeven slepen. De yogadocente is ongelooflijk in haar nopjes met de serene rust in de yogaruimte. De masseurs en schoonheidsspecialistes zijn blij met de mooie kamers. Stap voor stap settelen we.
We kunnen de bestaande voorlichting, activiteiten en ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten u echt gaan verfijnen en verder uitbreiden. Zo gaan we de kwaliteitsslag maken die we voor onze gasten voor ogen hebben. Zo gaan we óp naar IntermeZZo 2.0!

Nieuwe gastvrouwen/gastheren zijn gestart

Via sociale media en free-publicity/pers hebben we vacatures voor nieuwe vrijwilligers uitgezet. Met dank aan de pers. Het heeft goed gewerkt, want er hebben heel wat mensen gereageerd. Inmiddels heeft Corine twaalf mensen kunnen aannemen.
Het gaat om de nieuwe rol van een “gastvrouw/gastheer ontvangst”, vergelijkbaar met een receptionist en, zoals het huidige team: gastvrouwen/-heren met een luisterend oor, een warm hart en een heldere geest. De nieuwe mensen lopen een aantal keren mee en worden ingewerkt. Stap voor stap komt het vrijwilligersteam op sterkte.

Agenda

Maandag 12 maart, 19.45-21.15 uur

Wat?
1e teambijeenkomst voor mensen die overwegen: “Ga je mee de Mont Ventoux op, 30-31 augustus?” IntermeZZo formeert een eigen team en nodigt belangstellenden om aan te haken of een eigen team te vormen.
Je kunt je nu inschrijven op www.grootverzettegenkanker.nl
Zoek Team Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle op. Opbrengst is deels voor KWF, deels voor IntermeZZo.

Voor wie?
Gasten en hun naasten, teamleden IntermeZZo, teams uit bedrijven en organisaties. Kortom: iedereen die een sportieve prestatie wil leveren en wil ervaren hoe het is de Mont Ventoux op te lopen of fietsen.

Waar?
Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 Zwolle.

Bijzonder
Ontvangst door hoofdcoach Landstede basketbal, Herman van den Belt en begeleiding door fysiotherapeut/ervaringsdeskundige Ellen Meliesie.

Extra
Op vrijdag 23 maart vanaf 19.30 uur in Meppel de regionale aftrapbijeenkomst. Zie de homepage van grootverzettegenkanker.nl

Maandag 23 april, 17.00-20.00 uur

Wat?
Officiële opening nieuwe locatie.
Voor wie?
Genodigden die t.z.t. een officiële uitnodiging ontvangen

Zaterdag 12 mei, 10.00-16.00 uur

Wat?
Feestelijk open huis van de nieuwe locatie.
Voor wie?
Voor iedereen die een kijkje wil nemen! Gasten en hun naasten (volwassenen en kinderen), professionals die zich betrokken voelen, medewerkers van IntermeZZo en hun familie en vrienden, mensen uit het bedrijfsleven, collega’s van andere nazorgcentra en inloophuizen, pers, kortom: iedereen die wil zien wat IntermeZZo als nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naast doet.

Zaterdag 26 en zondag 27 mei

Wat?
4e editie Samenloop voor Hoop Zwolle. IntermeZZo is het goede doel.
In park de Wezenlanden 24 uur wandelen in estafettevorm voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.
Voor wie?
Gasten van IntermeZZo kunnen samen met medewerkers een team vormen om deel te nemen. Iedereen die te maken heeft gehad met kanker kan meelopen als ‘Eregast’. Hoe meer ‘eregasten’ er mee doen hoe steviger de boodschap overkomt. Van eerdere jaren kennen we de impact van een grote groep ‘eregasten’ die samen een openingsronde lopen.
Ook naasten kunnen deelnemen. Kortom: iedereen die zich betrokken voelt!

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye