Voelbare opstartfase van sponsoracties voor IntermeZZo

Bij IntermeZZo merken we dat sponsoracties, die eerder als vanzelfsprekend aansloegen bij potentiële deelnemers, nu veel aarzelender verlopen. Twee jaar lang werden allerlei acties stilgelegd of gecanceld door corona. Het lijkt wel of er een soort opstartfase is ingetreden… mensen maken nieuwe of andere keuzes, misschien bewuster dan voorheen? Wie filosoferen nog een beetje verder…

Het is een beetje gissen, maar het kan geen toeval zijn dat het bij meerdere geplande acties het geval is. Zoals komende weekeinde, bij de 24 uurs sponsorloop “Zet een stap tegen kanker” (voorheen de SamenLoop Voor Hoop). Je kunt nog meedoen! Ook aan de Solextoertocht op 23 juni trouwens (zie verderop).

Of bij de deelname aan de beklimming van de Mont Ventoux. De Franse kale berg, waar vanuit de stichting Grootverzettegenkanker, mensen als sportieve uitdaging lopend of fietsend omhoog gaan om geld in te zamelen voor KWF en een lokaal kanker-gerelateerd goed doel.

De animo is lager dan we gewend zijn. Dat heeft zijn weerslag op de hoogte van het bedrag dat wordt gegenereerd. Terwijl financiële steun voor IntermeZZo juist nu  zo nodig is. Net als de steun van IntermeZZo aan mensen die met kanker worden geconfronteerd.

Dankbaar

Ook best lastig voor de organisatoren van de verschillende acties, die er met de beste intenties, veel tijd, energie en creativiteit in stoppen om inhoudelijk mooie activiteiten te organiseren. Dat voelt voor IntermeZZo soms ongemakkelijk … Natuurlijk dragen we van onze kant ook de nodige steentjes bij om acties te doen slagen. Met inzet van vrijwilligers, acties richting de media, enzovoorts.

Aan de andere kant prijzen we ons gelukkig met de vaste sponsoren die telkens weer, soms al jaren achtereen, een bedrag schenken. Daarvoor zijn we enorm dankbaar. Net als voor de professionals die hun kennis, kunde en ervaring inzetten voor de gasten van IntermeZZo!

Nieuw: mooie folder over kwetsbaar onderwerp

Bij IntermeZZo heeft een groepje vrijwilligers het initiatief genomen om een folder te ontwikkelen over een kwetsbaar onderwerp: intimiteit en seksualiteit tijdens en na kanker.

Een onderwerp dat voor veel mensen sowieso niet gemakkelijk bespreekbaar is. En zeker niet als je, door kanker, met fysieke en mentale veranderingen te maken krijgt.

Vier vrijwilligers, deels ervaringsdeskundigen met kanker in het verleden, vonden elkaar tijdens een training en besloten een werkgroep ‘Intimiteit en seksualiteit’ te vormen. Na een aantal gesprekken, uitwisselen van ervaringen en inzichten, kwam het idee om een folder te ontwikkelen. Zij deden onderzoek, verzamelden informatie en tips. Ze gaven woorden aan wat er kan spelen, het belang van intimiteit in moeilijke tijden.

Een van de werkgroepleden is professioneel tekstschrijver tekst en haar partner professioneel vormgever. Samen realiseerden zij een brochure waar onze gasten écht iets aan hebben!

IntermeZZo is trots op deze initiatiefrijke teamleden en op het resultaat.

De brochure is gedrukt en beschikbaar voor alle gasten. Doel is het thema gemakkelijker bespreekbaar te maken.

Zwolse actie: “Zet een stap tegen kanker”. Je kunt nog meedoen!

“Zet een stap tegen kanker” is de Zwolse voortgang na het stoppen van de door KWF geïnitieerde landelijke actie: SamenLoop Voor Hoop. Een sportieve, maar vooral ook bijzondere actie van verbondenheid en herkenning als het gaat om het leven met en na kanker.

Op zaterdag 21 mei vanaf 14.00 uur tot en met zondag en met 22 mei 14.00 uur op het terrein van de voormalige IJsselcentrale HARCULO aan de IJsselcentraleweg 6 in Zwolle

Kijk voor meer info op: www.zeteenstaptegenkanker.nl

Solextoertocht nieuwe stijl! Je kunt nog inschrijven.

Op donderdag 23 juni 2022 wordt de 8ste Solextoer georganiseerd. Een rit door de mooie omgeving, eten en drinken bij restaurant de Mol, een bijzonder muzikaal optreden en in de avond de veiling. Er is alle ruimte om te netwerken met andere ondernemers. Met het inschrijfgeld én de opbrengst van de veiling, brengen de deelnemers met elkaar een bedrag bijeen voor IntermeZZo. Wil je alsnog meedoen? Bel met Corine den Hollander  06 46451795.

Podcast ‘Over leven met kanker’ aflevering 5: ondersteuningsconsulent van Isala, Angela Diepman

IntermeZZo heeft een eigen podcast “Over leven met kanker”. Elke 1e van de maand schuift er iemand achter de microfoon om te vertellen welke rol kanker speelt in zijn of haar leven. In een half uur krijg je een kijkje in het leven van een professional of een patiënt.

Deze maand vertelt de ondersteuningsconsulent van Isala wat haar functie is, haar betekenis voor mensen met kanker. Angela Diepman is één van de professionele ondersteuningsconsulenten van Isala, die gesprekken voeren in een eigen spreekkamer, bij IntermeZZo. Zo is er een natuurlijke overgang naar psychosociale ondersteuning die IntermeZZo kan bieden.

Acties & save-the-date & schrijf je in!

23 juni              Solextoertocht nieuwe stijl

1-2 september Grootverzettegenkanker, beklimming van de Mont Ventoux

https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/intermezzo-centrum-voor-leven-met-en-na-kanker

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye