Zó veel betrokkenheid!

Gepubliceerd: 22 mei 2019

De afgelopen maand stond –alweer- in het teken van het gevoel van verbondenheid en betrokkenheid. Eigenlijk kunnen we dat elke blogbrief wel schrijven, want de niet aflatende belangstelling en acties zijn echt tot steun en motivatie. In deze blogbrief de highlights van de afgelopen weken en een blik op de komende maanden.

Leuke en drukke opening KindermeZZo Kidstuin

Zaterdag 11 mei heeft wethouder René de Heer de Kidstuin van KindermeZZo geopend. Clown ZieZo en Tante Pip assisteerden bij het doorknippen van een lint, maar de schaar was bot. Gelukkig wilden de bijna 40 kinderen en hun familie wel helpen en zo lukte het toch. Het werd een zonovergoten tuinfeest met ruim 140 gasten. Nu kunnen kinderen die KindermeZZo bezoeken binnen én buiten spelen! Met dank aan allen die de kindertuin mogelijk hebben gemaakt en onderhouden. Ook dank voor de steun/medewerking tijdens de opening. Met dit feest hebben we KindermeZZo, ook in de media, onder de aandacht kunnen brengen. We gaan gestaag verder met het inhoudelijke doorontwikkelen van het kinderprogramma.

Het KindermeZZo-team, vlnr: Marielle, Jolanda en Nancy

Bijzondere sponsorenbijeenkomst!

De jaarlijkse sponsorenbijeenkomst op vrijdag 17 mei was lekker druk, had een fijne sfeer én een bijzonder tintje: Gaston Sporre en Corine den Hollander namen afscheid van bestuurslid Jacco Vonhof, na 10 jaar geweldige en betrokken inzet. Jacco gaf aan hoe waardevol hij het had gevonden iets te kunnen betekenen voor mensen met kanker. Vanuit zijn voorzitterschap van MKB-Nederland bood hij de aanwezigen een inkijkje in zijn werk. Jacco noemde het gehele MKB de grootste werkgever van Nederland. Opvallend vindt hij hoe goed de samenhang tussen ondernemers in het Zwolse is, met name het MKB. Een landelijk voorbeeld. En laat nou IntermeZZo als nazorgcentrum ook een landelijke voorbeeldfunctie hebben! Daarom passen onze sponsoren en wij zo goed bij elkaar… Jacco mocht een serie loftuitingen ondergaan vanuit Gaston en Corine, terwijl hij verplicht met zijn handen in een kleiplak zijn ‘hands-on’ mentaliteit mocht afdrukken. Zijn handafdrukken worden creatief verwerkt en vormen zijn afscheidscadeau. De sporen die Jacco heeft achtergelaten bij IntermeZZo en haar bestuur, zijn van grote waarde. Daarvoor werd hij hartelijk bedankt.

Gaston Sporre bedankt Jacco Vonhof voor 10 jaar inzet in het bestuur van IntermeZZo

De nieuwe bestuursleden van IntermeZZo, Jos Lemmens (huisarts n.p.) en Gabriel Paardekooper (radiotherapeut-oncoloog), maakten ook kennis met de aanwezige sponsoren. Voor KindermeZZo was er aandacht in de vorm van een gift door Wim Sloots van Multicopy. Hij bood een doos kleurboeken aan, speciaal voor KindermeZZo gemaakt. Op woensdagmiddagen zijn er activiteiten voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker is. Op de kidsmiddagen komen de eigen kleurboeken zeker van pas.

Mariëlle vd Ven (KindermeZZo) en Corine den Hollander ontvangen uit handen van Wim Sloots een doos op maat gemaakte kleurboeken.

We zijn blij met de enorme betrokkenheid van ál onze sponsoren. Het was fijn om te merken dat bij een hapje en een drankje de onderlinge betrokkenheid en banden werden aangehaald!

IntermeZZo informeert huisartsen

Tijdens het huisartsensymposium van Isala Oncologisch centrum op 16 april, kreeg IntermeZZo de ruimte zich te presenteren. Zo hebben we in één keer een groep huisartsen bereikt met ons verhaal en met persoonlijk contact. De dag erna zijn we gestart met een speciaal informatiepakketje voor de huisarts dat via onze gast bij een eerstkomend consult aan de huisarts persoonlijk kan worden afgegeven. Zo krijgt de huisarts rechtstreeks de juiste informatie en is er voor de gast/patiënt een aanleiding om in gesprek te gaan over ‘ …hoe het nu gaat’. Uit eerste terugkoppelingen door gasten blijkt het goed te werken. Tijdens het symposium is de actie aangekondigd en sommige huisartsen kwamen die avond zelf al informatiemateriaal ophalen. De kennis van huisartsen over de betekenis en waarde van nazorg, was nog niet bij alle dokters aanwezig. Daarom was dit symposium een mooie gelegenheid!

Intermezzo jaarmagazine 2019 is uit!

“Waarde en wederkerigheid”, dat is het thema van ons magazine dit jaar. Interviews met gasten, vrijwilliger Maria, nieuw bestuurslid Gabriel en Corine die uitlegt waarom Intermezzo in een giga flow zit. Het magazine ligt bij Intermezzo, dus neem mee als je langs komt. Vanzelfsprekend krijgen relaties het binnenkort toegezonden. Met dank aan allen die al vele jaren belangeloos meewerken aan ons magazine!

Agenda verder in 2019

In onze blogbrieven geven we de lezer een inkijkje in wat er zoal op de agenda staat van IntermeZZo. Elke uitgave is er weer een update wat we verder in 2019 in petto hebben.

Uitnodiging jaarlijkse solextoer voor ondernemers: nog enkele solexen vrij…

Voor het 6e jaar in successie wordt op donderdag 27 juni vanaf 11.30 tot in de avond de jaarlijkse solextoer gehouden. Een heel fijne dag kun je hier aan beleven: lekker toeren in de regio van Olst, ontspannen netwerken met andere ondernemers, genieten van goed eten & drinken en een gave veiling met bijzondere kavels. Start en einde is bij restaurant De Mol. De opbrengst is bestemd voor IntermeZZo. Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar! Je kunt je nog inschrijven via de link naar de website: https://sites.google.com/site/intermezzosolextoer

Zaterdag 31 augustus: Oldtimertourtocht voor gasten

Al een aantal jaren in successie wordt aan het eind van de zomer een Oldtimertourtocht georganiseerd door de Triumph TR club. Gasten mogen op de riante parkeerplaats bij IntermeZZo instappen en hun privéchauffeur bijstaan met navigeren door de streek naar de zandsculpturen. Daar wordt geluncht; de dag wordt afgesloten met een hapje en drankje bij IntermeZZo. Het is een geweldige dag-uit die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 31 augustus. Een quote die we vorig jaar optekenden van een van de gasten: “We zitten in een spannende tijd. Na het weekeinde krijgen we uitslag van een onderzoek. Het was een heerlijk ontspannende dag. We hebben onze gedachten kunnen verzetten en kunnen er weer even tegen!” Dat is precies de bedoeling: er even helemaal uit zijn!

Zelf de Mont Ventoux op óf wil je ons team steunen?

De Franse Mont Ventoux beklimming vindt plaats op 5 en 6 september dit jaar. Mensen die de berg op gaan, doen dit voor een goed doel: KWF en een zelf aan te wijzen doel. Een team van 7 wandelaars heeft zich inmiddels aangemeld als Team IntermeZZo. Ook voor IntermeZZo gaan er individuele mensen of groepjes de kale berg bedwingen, fietsend of lopend. Het is een sportieve uitdaging, gekoppeld aan goede doelen in het kader van kanker. Daarnaast is het een persoonlijke beleving, temidden van anderen die op de één of andere manier met kanker te maken hebben (gehad). Dankbaarheid, hoop, mooie herinneringen, een mijlpaal neerzetten, rouw, uitdaging, er zijn allerlei doelen en emoties die mensen in beweging zetten!

Ga je mee?


Zin om mee te hardlopen, wandelen of fietsen? Met team IntermeZZo of met je eigen (medewerkers)team, sportgroep, vriendenclub of familie vóór KWF/IntermeZZo? Sluit je dan aan. Het is de 13e editie die de Stichting Mont Ventoux organiseert.
Meer info op: www.grootverzettegenkanker.nl
Overweeg je de uitdaging aan te gaan? Bel dan met IntermeZZo (038) 424 6088) of stuur een bericht naar info@intermezzo-zwolle.nl

Ga je niet mee, maar wil je steunen/sponsoren? De teamleden zoeken nog sponsoren tbv IntermeZZo. Je kunt dus ook supporter zijn en wat doneren. Kijk op: https://www.grootverzettegenkanker.nl/teamintermezzozwolle

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye