Over leven met kanker – Gespreksgroep nabestaanden

Gepubliceerd: 1 juni 2024

Vrijwilligers Anne Zweers en Berna Deinum begeleiden vanuit hun werk- en levenservaring de ‘gespreksgroep voor nabestaanden’ van mensen die overleden zijn na kanker. Hier zijn mensen welkom die iemand verloren hebben aan kanker, dat kan een partner zijn, een kind of een ouder.
Anne en Berna vertellen hoe zij dit doen en wat het men hén doet. 
In de groepsbijeenkomsten, zes keer per halfjaar, ontmoeten mensen van alle leeftijden en in verschillende fasen van rouw, elkaar. Aan de hand van thema’s en metaforen in woord en beeld, zorgen Anne en Berna voor een sfeer van herkenning en erkenning, respect en vertrouwen, gelardeerd met humor. Er wordt geluisterd en gepraat, er vloeit een traan en er klinkt een lach. Deelnemers voelen zich door de gesprekken vaak gesterkt in hun ‘rouw-dragen’.

Aan deze podcast werkten mee:
Interviewer: Marlies Mestrom;
Technische realisatie: Sparketeers;
Podcastapparatuur gesponsord door: Omexom.nl;
Muziek: Harrie Poulssen.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye